Hopp til innhold
Valg i Nigeria
Foto: JOHN WESSELS / AFP

Nigeria

Oppsummert

Nigeria er både den største økonomien og det mest folkerike landet i Afrika med en befolkning på over 200 millioner. Landet er et demokrati, men er preget av ulikhet. Nord i Nigeria skaper islamistgruppen Boko Haram stor uro.

  • Over 130 bortførte fra skole i Nigeria er reddet

    Tidligere søndag meldte delstaten Kaduna i Nigeria at 286 elever og ansatte ved en lokal skole, ble sluppet fri etter å ha blitt kidnappet for to uker siden.

    Nå har myndighetene nedjustert antallet til 130.

    Bortføringen skjedde 7. mars i Kuriga, nordvest i delstaten. Det var den første massebortføringen i Nigeria siden 2021.

    De væpnede mennene som sto bak bortføringen, krevde i forrige uke et beløp som tilsvarer i overkant av 7,4 millioner kroner for å sette fri barna og de ansatte.

  • Skoleelevene i Nigeria skal være sluppet fri

    For knappe to uker siden ble 286 skoleelever- og ansatte i Nigeria kidnappet av væpnede menn.

    Nå skal de være sluppet fri, ifølge en talsperson for guvernørkontoret i delstaten Kaduna, hvor kidnappingen skjedde. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

    Skoleelevene skal være uskadet.

    De væpnede mennene som sto bak bortføringen, krevde i forrige uke et beløp som tilsvarer i overkant av 7,4 millioner kroner for å sette fri barna og de ansatte.

  • Over 100 personer kidnappet i Nigeria

    Over 100 mennesker er blitt kidnappet i to aksjoner i den nordvestlige delen av Nigeria, bare to uker etter at 250 elever ble bortført, sier lokale kilder.

    Bortføringen skjedde i helgen på to forskjellige steder i Kajuru-området i delstaten Kaduna.

    Søndag kveld ble 87 personer tvunget ut av husene sine av bevæpnede menn, sier lederen for lokaladministrasjonen, Ibrahim Gajere. Han forteller at de tvang seg inn og tok beboerne med seg.

    (NTB)

  • Krev løysepengar for gislar i Nigeria

    Gjerningsmennene som bortførte 286 elevar og tilsette frå ein skule i Nigeria krev løysepengar, melder Reuters.

    Dersom det ikkje blir betalt kring 6,5 millionar kroner, innan 20 dagar, vil dei starta å avretta gislar, opplyser lokale styresmakter.

    Det er sett i verk ein stor leiteaksjon for å få sleppt fri barna.

  • Ny massebortføring i Nigeria

    Flere titalls personer har blitt bortført fra en landsby nordvest i Nigeria, ifølge lokale myndigheter, bare dager etter bortføringen av nesten 300 skoleelever.

    Væpnede menn stormet en landsby i Kajuru-distriktet tidlig tirsdag morgen, og gikk fra hus til hus for å bortføre folk og åpnet ild sporadisk, forteller en lokal folkevalgt til TV-kanalen Channels. En annen folkevalgt på delstatsnivå opplyser til Arise News at 32 kvinner og 29 menn ble bortført.

    En FN-kilde opplyser også til AFP at væpnede menn stormet landsbyen tidlig tirsdag morgen.

    – Den første opptellingen viste at 40 personer ble bortført, men tallet har steget til rundt 60, sier kilden, som uttaler seg anonymt.

    Den nye massebortføringen kommer mens sikkerhetsstyrker leter etter elevene som ble bortført fra skolen sin i landsbyen Kuriga, omtrent 150 kilometer unna, i forrige uke.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no