Hopp til innhold

- Sjokkert over Stoltenberg

Det er sjokkerende at Norge skal være det landet i verden som tar stilling på kinesisk side, sier Olemic Thommessen (H) etter at Stoltenbergs avviste OL-boikott.

Olemic Thommessen
Foto: NRK

Se Thommessen i Nett-TV: Olemic Thommessen hos NRK2

Kulturpolitisk talsmann i Høyre, Olemic Thommessen, synes ikke noe om Stoltenbergs kategoriske avvisning av en boikott mot OL-åpningen.

- Jeg kan ikke skjønne at Norge har noe behov for å ta stilling på denne måten. Her har Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Polen og EU gått ut og kritisert. Hvorfor skal da Norge klappe kinsererne på ryggen og si at fra oss trenger dere ikke frykte noe?, spør Høyres Thommessen som ikke liker passiviteten fra regjeringa.

Overraskelse

Stoltenbergs klare avfeiing av en boikott kom som en overaskelse på Høyre og Thommessen. De trodde lenge at det kunne bli enighet i Stortinget om en boikott av åpningssermonien.
- Trond Giske har jo signalisert at en slik boikott kunne være aktuell, men nå viser det seg jo at regjeringa spriker i alle retninger. Statsministeren er jo sjefen, så vi får tro på ham.

Stortinget

Høyre legger Stoltenbergs holdning til grunn for at regjeringa ikke vil ta tak i saken. Derfor vil de selv presse videre på.
- Dette må vi ta opp i Stortinget eller andre kanaler, sier Olemic Thommessen til NRK.

Les også: Stoltenberg: - Boikott er ikke et tema

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

AKTUELT NÅ