Hopp til innhold

Mange biler står i kø på E6

Det er nå mulig å komme seg fram på E6 ved Fåvang. Ifølge politiet sto flere hundre biler bom fast på strekningen fra Fåvang og nordover.

– Det har nå åpnet seg slik at det går an å komme seg sørover på E6 ved Fåvang, sier seksjonssjef i Statens vegvesen, Kjell Seim.

Han sier også at det finnes snumuligheter flere steder på strekningen for de som står fast.

Seim understreker at E6 er stengt ved Kvam og at det er usikkert hvor lenge den kan holdes åpen ved Fåvang.

Uklar situasjon

Gudbrandsdal politidistrikt meldte tidligere i dag at mange hundre biler sto fast på strekningen fra Fåvang og nordover.

– Det skal være folk i bilene, men vi har ikke fått melding om det er noe dramatikk i dette, sa Gunhild Olstad, kommunikasjonsrådgiver i Gudbrandsdal politidistrikt.

Rett over midnatt løste det seg.

– Det har nå åpnet seg slik at det går an å komme seg sørover på E6 ved Fåvang, sier seksjonssjef i Statens vegvesen, Kjell Seim.

– Slik det er nå oppfordrer vi folk i området til å holde seg innendørs så lenge huset oppfattes som trygt, fortsetter Olstad.

Da NRK snakket med Olstad var det uklart hva som var årsaken til at bilene sto fast, men det har gått mange mindre jordras i området i løpet av dagen, og flere steder har vannet rent over motorvegen.

Flere saker fra Innlandet