Hopp til innhold

Jobber for å sikre flomområdene

Med mindre nedbør håper NVE at arbeidet med å sikre flomområdene skal gå lettere i dag. Det er fortsatt fare for ras i enkelte områder i Gudbrandsdalen.

NVE inspiserer Veikleåa

Wiggo Houmb fra NVE inspiserer flomområdene.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Nå er det spådd stort sett oppholdsvær i dag, det betyr at de store myrene i overkant her ikke får tilførsel og da kan man forvente en noe redusert vannføring. Det vil lette arbeidet litt, sier distriktsingeniør i Norges Vassdrags- og Energidirektorat, Wiggo Houmb.

– Må holde vannet på plass

NVE har i morgentimene fredag inspisert flomområdene i Kvam. Skadene på veg, eiendommer og hus er enorme. Vannet har trukket seg noe tilbake, men det kan fortsatt være fare for ras og det jobbes nå med å sikre området.

– Vi må gå inn og sikre skråningene vi har fått lagt opp, for å holde vannet på plass, forklarer Houmb.

Natt til fredag gikk det et jordras ved Skjeggestad i Ringebu. 12 personer ble evakuert fra stedet, som i dag undersøkes av geologer før de berørte eventuelt kan flytte tilbake til hjemmene sine.

Men vannet synker noen steder, øker det andre. På Kongsvinger stiger elva Glomma og det er forventet at Mjøsa vil stiger 20 centimeter mer nå enn det den gjorde ved flommen i 2011.

Se på video fra NVEs inspeksjoner i flomområdet:

Representanter fra NVE ser på skadene på Kvam og sikringsarbeidet.

NVE inspiserer på Kvam