Hopp til innhold

Storhamar-cup i vannfylte Vikingskipet

Selv om det er 1.5 meter med vann i Vikingskipet, skal håndballspillerne holde seg tørre på beina i helga, håper driftssjef Jon Andersen.

Innbyggene ved bredden av Mjøsa forbereder seg på flom.

I kjelleren på Vikingskipet er det nå 1.5 meter med vann. Skipet fylles med rent Mjøs-vann for å hindre flomskader.

– Vi jobber forebyggende og fyller opp kjelleren med 6000 kubikk med vann, for å holde overtrykk. Det hindrer at vi får inn møkkete flomvann, noe vi ikke ønsker fordi dette også er en ventilasjonskanal. Vi fyller skipet med vann også for å hindre oppdrift og sprekkdannelser i konstruksjonen, sier driftssjef i Vikingskipet Jon Andersen.

Vikingskipet fylt med vann

Vannet står opp i trappa på veg ned i kjelleren i Vikingskipet.

Foto: Ida Titlestad Dahlback / NRK

Storhamar-cup

Men Vikingskipet blir ikke bare fylt med vann i helga, for 3700 håndballspillere skal kjempe med ball over vannmassene på Storhamar-cupen.

– Vi har som mål å gjennomføre cupen etter oppsatte planer, men vi følger selvfølgelig med på NVEs prognoser. Men planen er håndball i helga, så får vi se an videre aktivitet neste uke i hallen, sier Andersen.

Hånballspillerne skal ikke merke vannmassene under beina.

– Håndballspillerne skal verken bli bløte på beina eller få pusteproblemer fordi det er vann i kjelleren, sier Andersen.

Vannpølser mot vann

Hvis det blir mer vann enn prognosene tilsier, så er Vikingskipet forberedt, også på yttersiden.

På utsiden av Vikingskipet ligger nå en helt ny variant av vannpølser, som kan brukes som flomvern. Nyvinningen har kommet rett fra fabrikk i Polen.

– Vi har 350 meter med store vannpølser som fylles med vann, og som vi kan bruke for å beskytte Vikingskipet på utsiden. Det er helt genialt, så slipper vi å styre med sandsekker, sier Andersen.

Foreløpig ligger vannpølseflomvernet på vent.

Flere saker fra Innlandet