Hopp til innhold

Eric Clapton støtter Vangseter

Eric Clapton gir mellom 100 og 150.000 kroner til rusbehandlingssenteret Vangseter i Hamar.

Eric Clapton
Foto: TONY GUTIERREZ / AP

Når noen kjenner noen, kan alt skje.

Eric Clapton fikk erstatning fra en restaurant i Bergen fordi de brukte navnet hans uten tillatelse. Det er disse pengene han nå gir til Vangseter i Hamar.

Men hvorfor?

Jo, Eric Clapton fikk selv behandling for sitt alkoholforbruk i ett års tid på 90-tallet. Senere startet han et eget behandlingssted på den karibiske øya Antiqua.

Norske Arne Næss jr. satt i styret for dette behandlingssenteret i en periode og på den måten kjente Vangseter til Eric Clapton sitt senter.

Da Vangseter skulle hjelpe noen godt kjente nordmenn som ikke ville ha publisitet om sitt rusproblem, sendte de dem til Clapton sitt senter på Antiqua.

...og der er forbindelsen

Pengene til Vangseter blir satt inn på et nyopprettet fond for etterbehandling av rusmisbrukere som har vært på Vangseter.

Det forteller administrerende direktør på Vangseter, Jarle Flakk til avisa VG.

- Dette er veldig morsomt og en stor anerkjennelse av vår virksomhet, som ikke mottar noen offentlig støtte, sier Jarle Flakk til avisa.

Rus-samarbeid

Han forteller til VG at Vangseter og Eric Clapton sitt senter hadde samme behandlingsprinsipper og derfor samarbeidet bra.

Arne Næss jr. var altså den norske forbindelsen og etter hans død har samarbeidet ligget brakk. Nå kan det kanskje tas opp igjen.

- Vi håper dette gir en anledning til å ta opp igjen samarbeidet, sier Jarle Flakk på Vangseter til VG.

Flere saker fra Innlandet