Hopp til innhold

Nansenskolen får fem millioner

Norsk Fredssenter på Lillehammer og prosjektet Nansen Dialog, får 5 millioner kroner på statsbudsjettet fra og med 2010.

Nansenskolens eldste bygning frå 1918

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell sa under en pressekonferanse i dag at Nansenskolen får 5 millioner på statsbudsjettet i 2010.

Foto: John Arnt Nøstdal / NRK

Pengene skal brukes til å utvikle et felles senter for dialog og fredsarbeid som blant annet skal fredsundervise innvandrere og asylsøkere.

- Dette betyr veldig mye for oss. Nå kan vi styrke det fredsarbeidet vi har jobbet med i mange år, men slitt med økonomisk, sier en fornøyd daglig leder for Norsk Fredssenter, Norunn Grande.

Senteret har jobba i lang tid med å få statsstøtte, og i dag fikk de uttelling.

Unikt arbeid

Det var kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell som kom med nyheten på en pressekonferanse på Nansenskolen i dag tidlig. Tilstede var både lokalpolitikere og ansatte ved Nansenskolen, Nansen Dialog og Norsk Fredssenter .

- Dette er et unikt prosjekt i norsk sammenheng. Vi har mye viktig arbeid retta mot 2. verdenskrig, men vi har ikke et godt nok miljø som jobber med dagens konflikter. Det får vi nå, sier Solhjell.

Han forteller at prosjektet med det felles senteret vil få en fast post på statsbudsjettet fra 2010.

Valgflesk?

Det er jo beleilig å komme med en slik gavepakke nå rett før valget?

- Ja, men det er viktig å få fram at dette også kommer nå fordi det har vært en god søknad i forkant. Ved Nansenskolen er det tunge erfaringer og et unikt miljø, sier Solhjell.

Daglig leder ved Nansen Dialog, Steinar Bryn sier det nå blir mer arbeidsro rundt fredsarbeidet.

Nansen Dialog sørger for dialog mellom parter i konflikt. De siste 15 åra har UD brukte over 170 millioner kroner til å bygge opp 10 Nansen Dialog sentre på Balkan.

Flere saker fra Innlandet