Hopp til innhold

- Absurd og usant

Organisasjonen Nettverk for dyrs frihet slår tilbake mot anklagene om falske bildebevis av syke rever. Hva tror du?

Falske bildebevis

Nettverk for dyrs frihet sier det er absurd å si at bildene av de syke revene er falske.

Foto: Nettverk for dyrs frihet

En eier av en pelsdyrfarm i Gudbrandsdalen ble anmeldt av dyrevernsaktivister for mishandling av rever. Men eieren mener at de skadde revene ikke var hans og at de var plassert av ukjente på gården.

- Absurd og usant

Erling Sem

- Denne saken er absurd, sier pressekontakt Erling Sem hos Nettverk for dyrs frihet.

Foto: Erling Sem

Da eieren fattet mistanke ringte han personlig til veterinær Are Krogh og ba ham om å ta blodprøver av de to revene. Disse prøvene sier at dyrene ikke tilhører den aktuelle gården.

Men Nettverk for dyrs frihet tror ikke på historien. De mener dette er absurd og usant.

- Enten tar noen grundig feil, eller så er det noen som ikke forteller hele sannheten. Det sier pressekontakt hos Nettverk for dyrs frihet, Erling Sem.

SI DIN MENING LENGER NED!

Les også: Tok skrekk-bilder på pelsdyrfarm

Ikke overbevist

På tross av at veterinær Are Krogh har tatt blodprøver som Norsk Veterinærhøgskole har analysert og som bekrefter at de to revene ikke kommer fra den aktuelle gården, er ikke Sem overbevist.

- Krogh vil ikke kommentere funnene ovenfor oss og han kan heller ikke fortelle hvor gamle revene han tok prøver av er. Så vi vet ikke om noe av dette stemmer, sier Sem.

Flere uverdige forhold

Han understreker også at det var flere alarmerende forhold ved den aktuelle gården som de anmeldte.

- Vi fant ikke bare skadde dyr i ett bur, slik han hevder. I tillegg til valpen som manglet et forbein, som bonden hevder ikke var hans, oppdaget vi 30 revevalper med avbitt hale. Vi fant i tillegg en voksen rev med et svært alvorlig tilfelle av øremidd, samt en annen rev med et bittsår i øret. Dette er ikke noe unikt for hans farm, men en helt vanlig hverdag for pelsdyrene, sier Sem.

Sem kan ikke forstå hvem som eventuelt skal ha plassert de skadde revene på den aktuelle gården.

- Denne saken er helt absurd. Vi i Nettverk for dyrs frihet eller andre dyrevernsaktivister ville jo aldri tatt to syke rever fra en annen gård og flyttet dem til en annen.

Les også: Falske bildebevis

Hva tror du? SI DIN MENING!

Flere saker fra Innlandet