Hopp til innhold

- Glad og overrasket

Lars Sponheim blir ny styreleder i Norsk Tipping.

Styreleder Lars Sponheim, Generalforsamling Anniken Huitfeldt, Adm.dir Torbjørn Almlid
Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

Fra første desember overtar Sponheim styrevervet, som han overtar etter Sigbjørn Johnsen. Sponheim selv var langt fra forberedt på å bli tilbudt jobben.

- Jeg ble veldig overrasket. Jeg på jakt og satt på hjortepost og ventet på at en hjort skulle komme trippende forbi. Isteden ringte telefonen og jeg fikk denne forespørselen. Det var veldig hyggelig å få kulturministeren på telefonen, sier Sponheim.

Liten spillerfaring

Men Venstre-lederen har liten erfaring som spiller selv.

- Jeg har hatt det jeg har trengt av spill og spenning i norsk politikk i over 20 år. Så det er ganske mye nostalgi i Norsk Tipping for meg fra den tida jeg fylte ut enkeltkuponger i min mors navn fordi jeg ikke var gammel nok, sier Sponheim.

Det er Kulturdepartementet som utnevner styrelederen.

- Lars Sponheim er en erfaren politiker og et samfunnsmenneske som har evne til å styre. Med sin bakgrunn som statsråd og partileder kommer han til å bli en god styreleder for Norsk Tipping, sier statsråd Anniken Huitfeldt.

Trakk seg fra politikken

Lars Sponheim varslet at han trekker seg seg fra politikken etter at partiet gjorde et svært dårlig valg. Han ble selv ikke gjenvalgt, og reiste hjem til gården i Ulvik i Hardanger. På landsmøtet til våren går han også av som partileder.

Etter dette har det vært uklart hva Sponheim skulle gjøre. Blant annet har han vært aktuell som fylkesmann i Hordaland.

Les: - Han er uegnet som fylkesmann

Flere skifter

Vervet som styreleder i Norsk Tipping ble ledig etter Sigbjørn Johnsen da han overtok som finansminister.

Johnsen ble styreleder etter Sigmund Thue som trakk seg i fjor etter økonomiskandalen rundt den tidligere administrererende direktøren Reidar Nordby jr.

Les: Nordby jr. tapte i retten

Les: Nordby anker tippedommen

Les: Forlik i tippinga

Les: Sviende kritikk av Norsk Tipping

Les: Tapper Norsk Tipping