Hopp til innhold

Flere store byggeprosjekter rammes

Meklingen mellom Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening brøt sammen i natt. I Hedmark og Oppland blir dermed 1650 ansatte i bygg og anlegg tatt ut i streik.

Streik Terningen Arena

Seks ansatte hos Martin M. Bakken venter på mer informasjon om streiken. Martin M. Bakken er hovedentreprenør på Elverums nye storstue innen kultur og idrett, Terningen Arena, men nå står alt arbeid stille.

Foto: Anne Næsheim / NRK

Meklingsmann Merete Smith fant ikke grunnlag for å legge fram skisse til løsning. Streiken i byggfagene er dermed et faktum.

Disse streiker i Hedmark og Oppland

Rammer mange

Nærmere 19.000 medlemmer i cirka 800 bedrifter vil bli omfattet av streiken, skriver Fellesforbundet på sine hjemmesider.

I Hedmark og Oppland vil 1650 ansatte i bygg og anlegg bli tatt ut i streik, og flere store byggeprosjekter vil bli satt på vent.

– Større byggeprosjekter som Terningen Arena i Elverum blir rammet, forteller distriktssekretær i Fellesforbundet, Morten Solbakken.

Hektisk start på dagen

Terningen Arena skal bli Elverums nye storstue for kultur og idrett. Hovedentreprenør er Martin M. Bakken AS, og ifølge vår reporter Anne Næsheim som er på stedet står det nå 20 snekkere ute på området og venter på beskjed.

– Det er fryktelig hektisk her, og de ansatte er usikre på hva som skjer. Inne i kontorlokalene jobbes det med å sette opp streikevaktlister, sier hun.

Men de ansatte er ikke overrasket.

– Dette er jo et stort entreprenørfirma, så vi er ikke overrasket over at vi nå må ut i streik, sier en av de ansatte, Finn Flisen.

Streikemøte i Martin M. Bakken

Tillitsvalgt Geir Bråthen i Martin M. Bakken leder streikemøte.

Foto: Anne Næsheim / NRK

– Vi burde bli enige

Administrerende direktør Svein Tollersrud er på plass på Terningen Arena sammen med sine ansatte. Han hadde håpet at streiken kunne blitt unngått.

Adm. dir Svein Tollersrud i Marin M. Bakken.

Adm. dir. Svein Tollersrud i Martin M. Bakken.

Foto: Anne Næsheim / NRK

– Det overrasker meg at det endte med streik for oss ettersom industri og de andre front faga kom i mål uten streik, sier Tollersrud.

Entreprenørfirmaet Martin M. Bakken har kontraktsfrist til 23.12.2010 på den nye Terningen Arena, og Tollersrud har tro på at de skal holde fristen.

– I slike situasjoner blir jo fristen regulert. Vi har jo ikke oversikt over hvor lenge denne streiken vil pågå, men jeg tror det skal gå ann å bli enige ganske raskt her, sier han.

Landsoversikt

Streiken kom overraskende. Se video:

Video – Streiken kom som et sjokk