Hopp til innhold

- Rapporten viser ingen feil ved veien eller brua

Den midlertidige rapporten fra Statens Vegvesen viser at det ikke var noe galt med veien eller brua der en 15 år gammel fransk gutt mistet livet fredag.

Ulykke Roa

Statens Vegvesen sier de ikke har funnet noe ved veien eller brua der en ung gutt døde fredag ettermiddag som trenger å utbedres øyeblikkelig.

Foto: Valkner, Marianne / Scanpix

En ulykkesgruppe fra Statens vegvesen var fredag kveld på Hadeland for å undersøke toetasjer-bussen som var involvert i dødsulykka.

En 15 år gammel gutt fra Frankrike mistet livet fredag ettermiddag da han stakk hodet ut av takluka og traff ei betongbru.

I løpet av helga har ei ulykkesgruppe fra Statens Vegvesen jobbet med å utarbeide en midlertidig rapport om ulykka og omstendighetene rundt.

Undersøker ulykkesbuss på Roa

Ulykkesgruppa fra Statens Vegvesen jobbet fredag og lørdag med å granske kjøretøy, vei og bru.

Foto: Anne Marie Hvattum / NRK

- Veien trenger ikke utbedring

Områdeleder Torgeir Haugen i Statens Vegvesen sier ingenting i rapporten viser at veien trenger en utbedring.

– Granskerne har jobbet på ulykkesstedet og med kjøretøyet. De har kommet fram til at det ikke er behov for å gjøre noen øyeblikkelige tiltak på veien eller brua. Det var ingen feil der som vi kan si er årsaken til hendelsen. Dette er rett og slett ei tragisk ulykke, sier Haugen til NRK.

Han understreker at rapporten fra Statens Vegvesen kun er midlertidig og at det er for tidlig å komme med noen endelig konklusjon.

Undersøker ulykkesbrua

Her er ulykkesbrua som nå undersøkes. Ifølge områdeleder i Statens Vegvesen trengs det ikke straks-tiltak på veien.

Foto: Anne Marie Hvattum / NRK

Bussen, som har to etasjer, skal være fire meter høy, og ifølge politiet er det fire meter og 40 centimenter fra bakken og opp til betongbrua, som går over riksvei 4 på Roa.

Minnestund

Lørdag ettermiddag ble det holdt en kort minnestund ved ulykkesstedet på riksveg 4. Både den franske ambassaden, ordfører Anders Larmerud og elever var tilstede under minnesermonien, der det ble tent lys for den 15 år gamle gutten som mista livet.

Også politiet var tilstede på minnestunden, og politiførstebetjent Olaf Haakenstad sier det er mange følelser som nå skal bearbeides.

– Dette er en så tragisk sak at det er vanskelig å sette ord på det. Det er først og fremst vanskelig og tøft for de franske elevene og lærerne, men også de norske elevene har det tøft. De hadde jo rukket å bli kjent med de franske elevene, sier Haakenstad til OA.

Ulykkesstedet på Roa

Flere saker fra Innlandet