Hopp til innhold

Skattekroner redder KIL fra konkurs

Formannskapet i Kongsvinger har bevilget to millioner kroner for å redde KIL Fotball fra konkurs.

Kongsvinger jubler
Foto: Marius Torgersrud / Scanpix

Med seks mot de to stemmene til Pensjonistpartiet sier formannskapet ja til å bidra i redningsaksjonen for å unngå konkurs i KIL Toppfotball. Vedtaket i formannskapet ble fattet etter hasteparagrafen. Nå tyder alt på at to millioner skattekroner redder KIL fra konkurs.

Dekker halvparten

To millioner kroner er omtrent halvparten av det KIL trenger for å unngå konkurs. Resten må klubben skaffe hos hovedsponsorene og ved å redusere kostnader, totalt et beløp på 2,2 millioner kroner.

Leder i økonomigruppa i Kongsvinger Fotball, tidligere daglig leder i KIL, Jens Njøsen, sier det var helt nødvendig å ha med kommunen for å unngå konkurs, og tror det nå blir mulig å redde klubbens fra konkurs og fortsette å være en toppklubb.

Lønnskutt

Det er økonomigruppa som har kommet med forslag til hvordan klubben skulle unngå konkurs. Njøsen sier at det ville være utenkelig å be sponsorene om mer penger uten at kommunen bidro økonomisk. Nå er den betingelsen på plass.

Mye blir nå opp til klubben selv. Spillerne har tidligere sagt nei til et lønnskutt på 25 prosent. Men trolig må det et enda kraftigere lønnskutt til, for å få ned kostnadene nok.

Vil ha nytt styre

Formannskapet stiller flere betingelser i vedtaket om å hjelpe den konkurstruede fotballklubben.

KIL må selv skaffe inntekter og redusere kostnader tisvarende et beløp på 2,2 millioner kroner.

Klubben må velge nytt styre, og politikerne forutsetter at hovedsponsorene bidrar med én million kroner og forplikter seg til å videreføre støtten ”på samme nivå som de senere år, også de to neste åra.

LES: Mye raser hvis KIL går konkurs

LES: Kommunen kan redde KIL

LES: KILs rike onkel konkurs

LES: Mer minus for KIL

Flere saker fra Innlandet