Hopp til innhold

KIL berget fra konkurs

KIL unngår konkurs etter at kommunen, sponsorene og spillere bidrar med penger. Det blir ikke lønnskutt, men spillerne har forpliktet seg til å skaffe 675 000 kroner til klubben.

Kongsvinger jubler

Kongsvinger-spillerne har forpliktet seg til å få inn 675 000 kroner til klubben.

Foto: Marius Torgersrud / Scanpix

Tidligere i uka ble det klart at Kongsvinger kommune bidrar med to millioner kroner, mens sponsorene spytter inn en million kroner.

Ikke lønnskutt

Onsdag kveld inngikk spillerne og de øvrige ansatte en avtale om at de skal bidra med 675 000 kroner, skriver glomdalen.no. Dette skal skje uten lønnskutt for spillerne.

KILs keeper Thomas Myhre

Thoms Myhre mener at dette beviser at alt er mulig.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX
Video Ingen rike onkler stiller opp for KIL

Eva Arnseth er glad for spillernes bidrag.

Foto: Nyhetsspiller

Dermed er den siste brikken på plass for redde eliteserielaget fra konkurs. Klubben har lenge slitt økonomisk og har vært nære konkurs. Blant annet har kjøp- og betalingsstopp vært noen av tiltakene som ble satt i gang. Nå ser det ut som konkursspøkelset er borte for denne gangen.

– Samtlige spillere bidrar for at klubben skal få positiv egenkapital ved årsskiftet, ved at vi nå garanterer for et betydelig beløp, sier spillernes talsmann til glomdalen.no.

– Alt er mulig

Han forteller at spillerne nå har forpliktet seg til å selge reklameplass på to vegger som nå settes. De skal også jobbe i privat sektor eller i nærmiljøet etter sesongslutt. Blant annet som gymlærere og foredragsholdere.

– Måten Kongsvinger og spillerne løser dette på, beviser vel egentlig at alt er mulig. Ja, jeg er glad for at vi fikk denne vendingen i saken, etter en litt skjev start.

Ifølge fungerende styreleder Eva Arnseth var spillernes bidrag avgjørende for å unngå konkurs.

– Det spares der det kan. Blant annet er kantina til spillerne inndratt, og det sendes bare et «minimalt team» på lagets gjenstående bortekamper. Men spillernes bidrag var helt avgjørende. Nå er alt i boks. Jeg er veldig lettet, sier Arnseth til glomdalen.no.

Flere saker fra Innlandet