Hopp til innhold

GD nekter å beklage

Gudbrandsdølen Dagningen nekter å beklage måten de har omtalt Iver Hammeren på og står inne for alt de har skrevet.

Gudbrandsdølen Dagningen

Gudbrandsdølen Dagningen nekter å la seg presse til noen unnskyldning for sakene de har skrevet om Iver Hammeren og hans prosjekter

Foto: Reidar Kjæstad/Faksimile / NRK

Redaktør i GD, Kristian Skullerud

Ansvarlig redaktør i GD, Kristian Skullerud

Foto: Reidar Kjærstad / NRK

Hammeren som er ny ordførerkandidat for Ringebu Arbeiderparti nekter å gi intervjuer til lokalavisa, fordi han mener GD har skrevet usannheter om han som næringslivsmann.

– Håpløst

– Gudbrandsdølen Dagningen vil ikke beklage måten de har omtalt Iver Hammeren på, sier ansvarlig redaktør i avisa, Kristian Skullerud og understreker at avisa står inne for alt de har skrevet.

Han regner med at Arbeiderpartiet sentralt rydder opp i denne saken.

Odd Erik Stende

Assisterende partisekretær i Ap, Odd Erik Stende

Foto: Arbeiderpartiet

– Dette er håpløst. Det alvorlige i denne saken er at Iver Hammeren blander inn sine private og forretningsmessige roller i det politiske.

Oppfordrer til dialog

Odd Erik Stende, assisterende partisekretær i Arbeiderpartiet, har i dag vært i kontakt med Arbeiderpartiets lokallag i Ringebu.

– Vi oppfordrer nå sterkt til at kandidaten og kommunepartiets ledelse setter seg ned med Gudbrandsdølen Dagningen og får en dialog rundt dette, sier Stende.

Han ønsker ikke å kommentere Hammeren sine vurderinger i denne saken.

GD 16.12.2009

GD 16.12.2009

Foto: Faksimile

– På generelt grunnlag vil jeg si at vi ønsker en åpen linje til media, det er en grunnleggende del av demokratiet vårt og det gjelder for alle våre tillitsvalgte, sier han.

Nekter å snakke med media

Onsdag kveld var det et enstemmig nominasjonsmøte som satte Iver Hammeren som sin nye ordførerkandidat foran høstens valg. Før han takket ja til å stille som kandidat orienterte han samtidig om at han velger å boikotte den største lokalavisa i distriktet, Gudbrandsdølen Dagningen (GD), fordi han føler seg hengt ut.

– Jeg snakker ikke ett ord med avisa før redaktøren ber meg om unnskyldning for personforfølgelse gjennom sju år, sier ordførerkandidat og Krystallen-utbygger Hammeren til NRK.

Han viser spesielt til et oppslag 16.12.2009 i GD, som han syntes har vært spesielt tøft å takle. Tittelen på forsida var: "Jeg framsatte den ene hvite løgnen etter hverandre for å få byggelån."

Har fått mye kritikk

Hammeren er kanskje aller mest kjent som utbyggeren bak leilighetskomplekset Krystallen i Kvitfjell.
Byggeprosjektet fikk mye kritikk, mange av kjøperne ville eller kunne ikke gjøre opp for seg, og Hammeren og investor Arne Fredly gikk til søksmål mot Poppe & Co for ikke å ha sjekket kjøpernes finansiering.
Dette er også noe av bakgrunnen for boikotten. Han mener avisa har hatt uriktige oppslag som har båret preg av personforfølgelse. Boikotten innebærer at han ikke vil la seg intervjue.