Hopp til innhold

- Veggene ristet

Dødstallet etter flommen i Thailand har steget til 35. Starten på en lang reise for Camilla Pedersen og Iren Sørhage fra Øyer ble alt annet en det de hadde forestilt seg. – Dette har ikke vært noe moro, sier jentene.

Uværet i Thailand

De to jentene fra Øyer vasser i regnet og oversvømmelsene på Koh Tao. Så langt har ferien krevd mye regntøy.

Foto: Privat

De to siste ukene har det hølja ned i Thailand. Regn, kaldt og sterk vind. Lørdag sier en offisiell talsmann at dødstallet etter flommen i Thailand har steget til 35, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Det dårlige været har ført til at tusenvis av turister har vært strandet, men lørdag blir det opplyst at ferje- og flyforbindelser er gjenopptatt i de fleste ferieområdene.

Vinden var så kraftig at det rista i veggene. Det var utrolig ekkelt å legge seg til å sove

Camilla Pedersen

– Dette har ikke vært gøy

Camilla Pedersen og Iren Sørhage dro 3. mars ut på en etterlengta reise som skal vare ett år. Turen startet i Thailand og de befinner seg nå på øya Koh Tao. Siden de kom fram har turen vært preget av kulde, regn og vind.

– Dette har vært skikkelig kjipt. Det er ikke noe morsomt i det hele tatt å komme fra kalde Norge til dette her. Mars skal jo være en av de fineste månedene her nede, men det har vært det stikk motsatte, sier Pedersen.

Mange berørt
Uvær i Thailand

Slik så det ut foran bungalowen til de to jentene etter at en flere-meters stor palme hadde blåst ned over natta.

Foto: Privat/Montasje Veslemøy Eineteig Christiansen

Nesten en million mennesker er berørt av det uvanlig kraftige regnet som har høljet ned i en uke i årets normalt varmeste måned. De som har mistet livet, er tatt av flomstore elver eller søleskred.

Myndighetene i Thailand har erklært 63 distrikter i sju provinser som katastrofeområder. Pedersen forteller at de iherdig har forsøkt å hjelpe innbyggerene med å redde butikkene sine.

– Vi brukte en hel kveld på å hjelpe noen lokale med å redde matbutikken deres. Vannet fløyt rundt i butikken og vi stod med bøtter for å hjelpe dem å redde alt, sier hun.

Og naturkreftene skal man ikke spøke med. Samme natt som de hjalp lokale med å redde matbutikker, fikk de seg en overraskelse da de kom hjem til hotellet og bungalowen, (journ.adm. ett etasjers hus), de bor i.

– Klokka var 03.00 og foran bungalowen vår lå det en flere-meters stor palme som hadde blåst ned. Det var utrolig skremmende å se. Vinden var så sterk at vi kjente veggene riste hele natta, det var ekkelt, sier Pedersen.

Gata i Koh Tao

Gata i Koh Tao på det verste. Fullstendig oversvømt.

Foto: Privat

Lite mat igjen

I tillegg til oversvømte gater har jentene stort sett sittet værfast på øya Koh Tao. Lokale myndigheter sendte så mange turister som mulig over til fastlandet slik at de skulle klare seg med den maten de hadde igjen på øya.

– Vi merka at det minka på varene. Det var helt tomt for både egg, kylling og kaffe, blant annet. Ting begynner å bedre seg litt nå, men restauranter og butikker var helt skrapa, sier hun.

Og med oversvømmelser og gjørme, kommer også andre overraskelser.

– Store, stygge ål fløyt rundt i gatene. Folk her prøvde iherdig å fange dem. Det var ganske ekkelt å ha dem svømmende rundt beina våre, sier Pedersen.

De to jentene hadde planer om å reise videre til vestkysten, men i og med at været der også er ganske ustabilt og dårlig, vurderer de å forlate Thailand så snart de får muligheten.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere saker fra Innlandet