Hopp til innhold

Svensker klargjør festen for russen

Det er ventet 7000 russ til Lillehammer fredag, men allerede i dag var 50 personer fra et svensk firma på plass for å rigge lys og lyd.

Rigging av lys og lyd

Russen bruker til sammen flere millioner kroner på rigging av lys og lyd til det store russetreffet i Lillehammer i helga.

Foto: Arne Sørenes / NRK

I morgen braker det løs på Birkebeiner skistadion. 7 000 russ møtes for å feste hele helga. Og da trengs det musikk og lys. I dag var firmaet Music and Lights fra Vesterås i Sverige på plass med 50 mann. De rigget lys og lyd for Oslo-russen.

For russen sparer ikke på noe når de skal møte andre til fest. En jentegjeng fra Fagerborg i Oslo er på plass, og forteller at de har brukt 300 000 kroner bare på rigging av lys.

– Vi har et budsjett på en million kroner. Vi betaler cirka 20 000 kroner hver på bussen, og så kommer klær og annet i tillegg, sier Rosa Bye og Sofie Heggstrøm ved Fagerborg videregående skole.

SE VIDEO FRA RIGGINGEN:

Video Svensker rigger til russefest

Svensker rigger til russefest

– Galskap

Folkene i det svenske firmaet som står for riggingen rister på hodet, og ler av de norske ungdommene som bruker millioner av kroner på russefeiringa.

– Det er helt galskap. Jeg har ikke sett noe lignende. Det kunne aldri skjedd i Sverige. Det er et så stort party med veldig høy musikk, jeg tror rett og slett ikke myndighetene i Sverige hadde tillatt noe som dette, sier arbeidsleder Magnus Karlson.

Russen fra Oslo forstår at folk kan være kritiske til pengebruken, men vil ha seg frabedt å bli stempla som luksusruss.

– Mange tror at oslo- og bærumsrussen er sponset av mamma og pappa. Men vi har jobbet kjempehardt for dette. Vi har spart i to år, så det handler om prioritering, sier russen fra Fagerborg.

Flere saker fra Innlandet