Hopp til innhold

Jørstad er konkurs - 181 ansatte mister jobben

Rørleggerfirmaet Jørstad AS på Lillehammer har i dag meldt oppbud. Firmaet skylder nesten 100 millioner kroner til sine kreditorer.

Jørstad

Nesten 200 ansatte mister jobben på grunn av Jørstad sin konkurs.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Ifølge konkursbegjæringen klarer ikke firmaet å oppfylle sine økonomiske forpliktelser, og man tror ikke problemene er forbigående, skriver GD.no.

– I kjølvannet av finanskrisa tok vi på oss en del større prosjekter som har vist seg å gi betydelige tap. Det er snakk om 6-7 konkrete prosjekter som er avsluttet eller er i en avslutningsfase som har medført dette her, sier daglig leder Geir Fjerdumsmoen til NRK.

– Beklagelig

Rørleggerfirmaet har opparbeidet seg en gjeld på 97,4 millioner kroner. Blant kreditorene er Sparebank1 Hedmark som har et krav på 33,5 millioner kroner.

Ifølge GD.no er det ikke nok verdier i firmaet til å dekke gjelden.

– Det er beklagelig at vi i dag må si oss konkurs. Jørstad har vært solid i alle år. Vi har et godt omdømme i markedet, og vi har en stor kompetanse innen bedriften. Det er vondt å rive opp de røttene, sier Fjerdumsmoen til NRK.

Håper å videreføre driften

181 ansatte er rammet av konkursen. Ifølge h-a.no er alle de ansatte sagt opp. Ifølge flere ansatte skal nyhetene ha kommet brått på, og de skal ha fått beskjed om å møte opp mandag for å levere inn utstyr og biler, skriver h-a.no.

– De ansatte tok med fatning og fornuft, men selvfølgelig også med fortvilelse midt oppi det hele. Vi ser på muligheten til å videreføre driften via et nytt selskap etter hvert.

Jørstad har flere avdelinger i Hedmark og Oppland med hovedsete på Lillehammer. Avdelingene finnes på Gjøvik, Øyer, Hamar, Elverum, Otta/Vågå og Vinstra, i tillegg til avdelingen på Lillehammer.

Flere saker fra Innlandet