Hopp til innhold

Tre personer pågrepet etter å ha skutt mot politiet fra bil

En mann i 20-årene er siktet for trusler mot politiet etter at det ble avfyrt skudd mot politiet i Våler fredag kveld. Til sammen ble tre personer pågrepet i en væpna politiaksjon i Åsnes et par timer etter skyteepisoden.

Bilen som politiet jaktet

Denne bilen jaktet politiet i nesten to timer etter at de ble beskutt. Bilen ble funnet i Åsnes.

Foto: Anne Næsheim / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det var ved 18.40-tiden fredag kveld at en bil ikke stoppet for en politikontroll ved Haslemoen i Våler. Politiet tok opp jakten på bilen nordover på fylkesvei 210.

Ved Braskereidfoss i Våler ble politiet påskutt av bilen de forfulgte. Flere patruljer var i nærområdet, og kunne dermed bistå i jakten på bilen.

Mann siktet for trusler mot politiet etter at politiet ble beskutt

Politiet pågrep tre personer i Åsnes etter at politiet ble beskutt.

Foto: Halvor Mykleby / NRK
Mann siktet for trusler mot politiet etter at politiet ble beskutt

Politiet fant våpen i mannens bil.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

Ingen ble fysisk skadd som følge av skytingen.

– Politiets patruljer fulgte etter i god avstand, men hadde ikke øyekontakt med bilen hele tiden. Politiet i Hedmark fikk også bistand fra politihelikopteret til å gjøre søk og observasjon. Bilen ble observert i området ved Snålroa, og politiet iverksatte stans av bilen og pågripelse, sier kommunikasjonsrådgiver i Hedmark politidistrikt, Kari Anne Dobloug.

Pågrepet i Åsnes

Politiet bekrefter i en pressemelding at tre personer ble pågrepet. En mann i 20-årene fra Åsnes og to jenter er tatt inn av politiet, og avhøres som vitner. Politiet utelukker ikke at flere kan bli tatt inn til avhør.

Alle pågripelsene skjedde ved Hovelsåsen i Åsnes ved 20.30-tida, uten at noen kom til skade. Bilen som ble benyttet har politiet kontrollert.

– Disse 3 vil nå bli tatt i avhør så raskt som mulig for at vi kan få mer opplysninger. Vi undersøker fortsatt om flere er involvert i hendelsen, og har fortsatt politihelikopteret og væpnede politipatruljer i området, sa Dobloug ved 21-tida fredag kveld.

Pågripelsen av mannen skjedde ved at en av politiets biler kjørte inn i bilen som siktede kjørte ved Snålroa i Åsnes.

Fant våpen i bilen

Mannen overga seg til politiet etter at politiet truet ham med våpen. Åsnes-mannen er foreløpig siktet for trusler mot politiet, og siktelsen kan bli endret eller utvidet senere.

Politiet er i gang med flere etterforskningsskritt både i form av avhør og tekniske undersøkelser, blant annet av politiets kjøretøy og bilen den siktede mannen kjørte.

– Mannen blir også framstilt for utvidet prøve hos lege. Vi kan bekrefte at et tohåndsvåpen er funnet og beslaglagt i bilen siktede kjørte, sier Dobloug.

Han er tidligere kjent for politiet.

Fikk helikopter fra Oslo

Alt tilgjengelig mannskap var varslet og lette etter bilen. Et politihelikopter fra Oslo bisto også i søket

Informasjonsrådgiver Hedmark politidistrikt Kari-Anne Dobloug.

Kommunikasjonsrådgiver hos politiet i Hedmark, Kari Anne Dobloug.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

– De ringte fra Hedmark og ba om et politihelikopter rundt klokken 19.00. Vi sendte umiddelbart et helikopter med mannskap, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NRK.no.

– Alvorlig at politiet blir beskutt

Politiet fikk etter hvert oversikt over hvor bilen de lette etter trolig befant seg og etter en stund pågrep de en mann i 20-årene, og etter hvert ble også to personer til pågrepet.

Dobloug sier de ser alvorlig på at de blir beskutt på jobb.

– Det oppleves som svært alvorlig at politiet i et helt vanlig rutinemessig oppdrag blir beskutt. Det tar vi svært alvorlig. Derfor er det da også mye mannskap ute på jobb i området i kveld, sier Dobloug i NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.