Hopp til innhold

Ordfører fikk ulovlig tilskudd

Eidskog-ordfører Knut Gustav Woie (Sp) har ført opp og fikk tilskudd for flere hundre slaktergriser mer enn han hadde. Nå må han tilbakebetale 68 000 kroner til staten.

Knut Gustav Woie

Ordfører Knut Gustav Woie beklager at han gjorde feil, men sier han handlet i god tro.

Foto: Liv Rønnaug Lilleåsen / NRK

Ifølge avisa Glåmdalen erkjenner Woie de faktiske forhold, tar på seg ansvaret og tilbakebetaler altså pengene.

– Beklager det som har skjedd

Det dreier seg om for mye utbetalt produksjonstillegg og avløsertilskudd. Han får også avkortning som straff for å ha oppgitt feil tall i to søknader om tilskudd.

– Jeg har ført opp flere dyr og fått større tilskudd enn jeg har vært berettiget til. Jeg tar ansvar og beklager at jeg har ført feil tall, men jeg gjorde det i god tro, sier han til Glåmdalen.

Han ser ikke bort ifra at han har blandet sammen slaktegris og smågris. Han forklarer videre at søknadsskjemaet ikke er komplisert å fylle ut, men som medlem av purkeringen har han 1 400 til 1 500 griser i året. Han vil ikke si noe om dette kan svekke hans rolle som ordfører.

– Svekker troverdigheten

Tidligere ordfører i Eidskog, Ivar Skulstad (Ap), mener at saken svekker troverdigheten til Woie.

– Jeg lurer på hvorfor Woie anket denne saken siden dokumentasjonen var så soleklar. Det forundrer meg også at han valgte å anke mens han var ordfører. I stedet burde han legge seg flat før, sier Skulstad til Glåmdalen.

Gruppeleder for Arbeiderpartiet i kommunestyre, Kamilla Thue, reagerer også på saken.

– Alle kan gjøre feil, men det er ekstra viktig for en som er ordfører, å etterleve de lover å regler som gjelder. Dette må ordføreren rydde opp i, og jeg regner med at han gjør det fort. For ordføreren er ikke dette en god sak, en som helst bør unngås.

Flere saker fra Innlandet