Hopp til innhold

Svensk politi henlegger dyremishandlingssak

Svensk politi har ikke funnet bevis for at kvinnen som ble fradømt retten til å ha hunder i Norge, nå mishandler hunder i Sverige. Derfor har de henlagt saken.

En av Åsneshundene på kennel

En av hundene til Åsnes-kvinnen på kennel før rettssaken mot henne i Norge.

Kvinnen som ble dømt for å ha mishandlet og drept flere av hundene sine i Åsnes, flyttet til Sverige etter at hun fikk dommen i Norge.

Der skaffet hun seg nye hunder og startet på nytt.

Så kom mistanken om at hun mishandlet hundene sine igjen. Kvinnen ble anmeldt av noen som mente å ha sett at hun brant en av hundene sine med en lighter og injiserte et ukjent preparat i den samme hunden.

Ingen bevis

Men nå har politiet i Sverige henlagt saken.

– Under vår utredning har vi ikke funnet bevis for at kvinnen har gjort seg skyldig i det som påstås i anmeldelsen, sier politijurist Mikael Bäckström.

I avhør med svensk politi har Åsnes-kvinnen nektet for at hun har mishandlet eller vanskjøttet dyra sine. Politiet har heller ikke funnet bevis.

Kvinnen får dermed fortsette med hundeholdet sitt i Sverige, selv om hun er fradømt retten til å holde hunder i Norge.

– Hun får fortsette å ha dyr i Sverige, så lenge ikke noe nytt inntreffer, sier Mikael Bäckström.

Hund obdusert

Etter at kvinnen ble anmeldt i Sverige har politiet undersøkt påstandene nøye. Kvinnen har vært inne til avhør, der hun nektet for at hun har mishandlet noen av hundene sine i Sverige.

Da hunden som skulle ha blitt utsatt for mishandlingen, ble avlivet på grunn av sykdom, ble den nøye obdusert. Heller ikke obduksjonen kunne underbygge at kvinnen hadde mishandlet hunden.

Politiet påpeker også at det har vært jevnlige kontroller av dyreholdet hos kvinnen i Sverige, uten at det er funnet noen tegn på vanskjøtsel eller mishandling.

På livstid i Norge

Deler av døde hunder

Døde dyr funnet av Mattilsynet i Åsnes.

Foto: Bilder fra Mattilsynet

Det er to år siden den tidligere Åsnes-kvinnen ble fradømt retten til å ha hunder på livstid, på grunn av dyremishandling i Norge.

Men dommen gjelder altså ikke i de andre nordiske landene.

Les også:

Flere saker fra Innlandet