Hopp til innhold

– Dette kunne vi vært foruten

– Avgjørelsen til Øygard om å ikke trekke seg som ordfører gjør at vi må gå inn i et spørsmål vi godt kunne vært foruten. Det mener leder i Vågå Ap, Live Langøygard.

Øygard

Den overgrepstiltalte Rune Øygard vil ikke trekke seg fra vervet som ordfører i Vågå.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

I går sa den permitterte ordføreren i Vågå, Rune Øygard at han ikke trekker seg fra vervet som ordfører

– Jeg har snakket med Rune Øygard og han står han fast på at han ikke vil trekke seg, sier leder av Vågå Ap, Live Langøygard.

Gjør dette saken vanskeligere for dere i Vågå Ap?

Det gjør det på sett og vis. Det er klart at vi nå må gå inn et spørsmål som vi godt kunne vært foruten, sier partilederen til NRK.

Hun forteller at helga har vært svært hektisk.

Fredag kom det fram nye opplysninger i rettssaken mot Rune Øygard som blant annet rystet mange i partiet. Dermed fikk de råd fra ledelsen i Arbeiderpartiet om å be Øygard om å trekke seg.

Bestemmer seg i kveld

Langøygard vil ikke si noe konkret om hva partiet mener om Øygards framtid i Vågå.

Hun bekrefter at hun har diskutert andre løsninger med Rune Øygard, deriblant permisjon uten lønn. Dette er noe Øygard og hans forsvarer Mette Yvonne Larsen har diskutert seg fram til i helga.

– Jeg har snakket med de fleste i Vågå Ap i løpet av helga. Jeg vil ikke forskuttere hva som vil komme fram når vi samles. I kveld skal vi drøfte saken i styret skikkelig, sier Langøygard.

Hun understreker at Vågå Ap har en selvstendig rett til å ta sine egne avgjørelser uavhengig av hva partiet sentralt mener.

– Vi holder en pressekonferanse etter møtet vårt om hva vi har kommet fram til, sier Langøygard.

Flere saker fra Innlandet