Hopp til innhold

Prestekone løy om vold hevder vitne

Kona til den overgrepstiltalte presten skal ha innrømmet at hun bløffa for politiet om at ektemannen ikke hadde utøvd vold mot barna deres.

Kvinnen som har anmeldt sin stefar for overgrep sammen med sin advokat Inger Marie Støen.
Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Hør hva helsesøsteren fortalte i retten

Ifølge en nabo som vitnet i Glåmdalen Tingrett i dag skal både presten og kona ha innrømmet at presten har slått minstesønnen allerede som 2-åring. 

Gutten skal ha blitt slått på grensa til mishandling. Prestekona skal overfor nabofrua ha innrømmet at hun bløffet om dette i sin forklaring til politiet.

Naboen fortalte om utrygge barn som fortalte at faren hadde slått dem. En familie der faren var sjefen, der kona og barna gjorde hva de kunne for å tekkes han.

Så merker etter slag

Også en helsesøster på den videregående skolen der stedatteren til presten gikk skal ha sett resultat etter vold. Helsesøsteren forklarte i retten i dag at jenta hadde merker etter slag og ribbeinsbrudd. 

I 2000 kom helsesøsteren i kontakt med den unge kvinnen, fordi hun ikke ville dusje sammen med andre på grunn av opplevelser i barndommen.

Gradvis fortalte hun helsesøsteren om vold og seksuelle overgrep fra stefaren, kom det frem under forklaringen i Glåmdal tingrett.

Til helsesøsteren skal stedatteren ha fortalt om et liv preget av plikter, ansvar og mye arbeid i hjemmet til presten.

Sovemedisin

Helsesøsteren skal ha hjulpet henne med å skaffe sovemedisin slik at hun klarte å sove skikkelig om natten. I retten opplyste helsesøstern videre at den 23-årige stedatteren til presten pleide å dusje i kaldt vann om kvelden før hun la seg. Dette gjorde hun for å forberede seg på det svært kalde soverommet i kjelleren i hjemmet..

Den unge kvinnen skal ha fortalt helsesøsteren om et generelt vanskelig forhold til sin stefar og mor.  

Våget ikke å være hjemme

Både helsesøsteren og en lærer skal flere ganger ha hentet den stedatteren i hjemmet hennes fordi hun ikke våget å være der. Angivelig skyldtes det at hun var blittt slått av stefaren.

En gang helsesøsteren hentet henne skal hun ha hatt fullt av blod i ansiktet og vært desperat.

Flere saker fra Innlandet