Hopp til innhold

Mikke Mus-etappen

Fartsprøva i Ankerskogen i Hamar, kalles Mikke Mus-etappen. Den er bare 1,15 kilometer lang og desto mer publikumsvennlig.

Publikum er tidlig ute til Rally-VM i Ankerskogen.
Foto: Mette Finborud Børresen, NRK

Lise Agnethe Emilsen, Kim Frode Ophus Nordsveen og Kent Arne Lindstad fra Furnes i Ringsaker sto klare på haugen midt i Ankerskogen-parken allerede klokka 12.

- Det gjelder å få bra plass og da er det greit å vente litt, sier de tre.

Mildvær og regn

Været er ikke optimalt i Hamar akkurat nå. Men det har i det minste slutta å regne, enn så lenge.

- Det er opphold og litt for mildt. Men det skal ikke være noe problem for rally-kjørerne. Det er islagt under så snøen blir ikke borte, sier etappesjef  Morten Karset.

Etappesjefen tror vegene, eller stiene som det nesten er, i Ankeskogen kan bli ganske slitt ganske fort. Men trolig holder snødekket.

God plass

Klokka 12 i dag var allerede de første tilskuerne på plass i Ankerskogen, sjøl om etappen først starter klokka 15.10. Lise Agnethe Emilsen, Kim Frode Ophus Nordsveen og Kent Arne Lindstad fra Furnes har sikret seg plassen på bakketoppen midt i smørøyet.

- Vi var i Elverum før i dag og dro kvart over seks i dag tidlig. Vi venta en stund der og, men det var helt topp, sier Lise Agnethe.

Så brukte de tre en og en halv time på de tre milene fra Elverum til Hamar, men kom altså mer enn tidsnok likevel.

- Dette er det største som har skjedd Hedmark, sier Kent Arne Lindstad og gleder seg til løpet starter i Ankerskogen.

Mikke Mus-etappen

Løypa i Ankerskogen er bare 1,15 kilometer lang, og kalles derfor Mikke Mus-etappen i det offisielle programmet. Det er helt klart en publikumsetappe, der de fleste vil få med seg det meste.

Det blir mulig å se bilene det meste av løypa. I tillegg er det storskjerm.

Snart klart for rally i Ankerskogen.
Foto: Mette Finborud Børresen, NRK

I formiddag var det funskjonærene og TV-folkene som dominerte grunnen, men det kommer definitivt til å bli trangt om plassen senere i ettermiddag. Det er ikke akkurat dagligdags med Rally-VM midt i Hamar by.

 

Flere saker fra Innlandet