Hopp til innhold

Ungene strålende fornøyd med arkitekttegnet «snakkeapparat»

Bergen kommune har hyret inn byens arktitektstudenter for å lage nye og spennende lekeapparater. Barnas respons avgjør hvilke som blir satset på.

Verket "Pipe" ble raskt omdøpt til "Snakkeapparat" av ungene som testet ut det nye lekeapparatet ved Krohnengen skole.

TESTER UT NYTT APPARAT: Vilde Tvedt, Frida Monsen Mads Enge Bertelsen og Torje Leiva Perstølen ved Krohnengen skole er blant barna som har testet ut det nye lyd-lekeapparatet ved skolen. FOTO/VIDEO: Jørgen Eide

Vågard Erdal Nyaas

STOLT: Vågard Erdal Nyaas var meget fornøyd med barnas respons.

Foto: Jørgen Eide / NRK

– Det er ganske gøy. Det er på en måte en telefon, sier Torje Leiva Perstølen, en av elevene ved Krohnengen skole i Bergen som har fått teste ut lekeapparatet «Pipe», raskt omdøpt til «Snakkeapparat» av skoleelevene.

Har satt av 54 mill.

Lekeapparatet er et av ni som er utviklet og produsert av studenter ved Bergen Arktitekthøgskole (BAS). Alle de ni eksperimenterer med lyd og akustikk og er testet ut denne måneden.

Bergen kommune har satt av 54 millioner kroner til å ruste opp byens lekeplasser, og tre av apparatene kan bli valgt ut til videreutvikling og få permanent plassering.

– En artig utfordring

– Dette har vært en veldig artig utfordring. Å jobbe med barn gir mye glede og skaper kreativitet, sier arkitektstudent Vågard Erdal Nyaas til NRK.no.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.