Hopp til innhold

Godtar ikke politiets henleggelse

Politiet har henlagt saken om det grove tyveriet ved Rothaugen skole. Det nekter foreldre og elever å godta og vil ta saken videre.

Eleven Rothaugen skole

RUNDSTJÅLET: Elevene hadde samlet inn 135.000 kroner til skoleballet. Tyven stakk av med alle pengene.

Foto: Jan Inge Ebbesvik/NRK

7.november brøt en tyv seg inn på Rothaugen skole og stjal 135.000 kroner som elevene hadde samlet inn til det årlige skoleballet.

Forrige uke ble saken henlagt av ungdomsseksjonen ved Sentrum politistasjon.

- Saken er henlagt fordi det ikke finnes opplysninger som kan knytte en gjerningsmann til saken, sier leder ved ungdomsseksjonen, Svein Bjørn Losnegård til nrkhordaland.no.

Godtar ikke henleggelsen

FAU med Rothaugen skole mener imidlertid at politiet ikke har gjort nok for å finne en gjerningsmann. De mener det gir et dårlig signal til elevene ved byens største ungdomsskole at et slikt tyveri kan gjennomføres uten noen risiko for å møte noen konsekvenser.

- Elevene har blitt oppfordret om å komme med sine tanker om denne saken. Det har de gjort. Det er også kommet frem tre konkrete navn. Vi tror ikke politiet har gjort noe med denne saken, sier Rolf Nitter i FAU

Ryktene har florert på skolen siden tyveriet og Nitter mener det er like viktig å få avkreftet rykter som å få de bekreftet.
- Det er minst like viktig. Dette er for dumt og for dårlig av politiet.

Vil forfølge saken

I disse dager sender FAU ved skolen et klagebrev til ungdomsseksjonen der de krever at politiet tar opp igjen saken.

- Vi kommer til å forfølge dette uansett. Hvis ikke anken fører frem hos politiet, kommer vi til å ta det videre til riksadvokat eller statsadvokaten, sier Nitter.

Skoleball blir det imidlertid i slutten av måneden etter at flere bedrifter kom på banen og sponset elevene.