Hopp til innhold

Permitterar 27 av 35

De ansatte på Frekhaug Stål fikk den tøffe beskjeden fredag.

Frekhaug Stål
Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

- Vi har vært gjennom flere slike faser tidligere, men denne gangen har det rammet oss litt fortere og litt hardere enn det har gjort tidligere, sier administrerende direktør, Frode Sagstad.

Frekhaug Stål er et støperi som ble etablert i Meland i 1955. Siden den gang har bedriften levert deler til kystfiskeflåten, kjemisk industri, skips- og seismisk industri og til det norske forsvaret.

- Flere vil jobbe noe

Bedriften har 35 ansatte, og fredag fikk de beskjed om at 27 må permitteres.

- Årsaken er sviktende ordreinngang på dei fleste av våre markedssegment, forklarer den administrerende direktøren. Sagstad regner med at noen av de permitterte delvis vil kunne jobbe i tiden fremover, til tross for permitteringen.

- Det er 100 prosent sikkert at veldig mange av de som nå er varslet permittert, vil jobbe fra 50 til oppimot 100 prosent i denne perioden.

- Verste krisen

- Er dette den verste krisen dere har hatt i bedriften?

- Så langt ser det ut som det kan være den verste krisen, uten at vi vet hvor lenge og hvor hardt den vil ramme oss. Men vi har aldri tidligere hatt en så stor reduksjon i ordremengden som nå, forklarer Frode Sagstad.

Optimistisk tillitsvalgt

Hovedtillitsvalgt Kjell Marvin Midthaug sier permitteringene ikke kom som noe sjokk på de ansatte. Han ser likevel lyst på fremtiden i bedriften, som skal stå på et solid økonomisk fundament.

- Den ser jeg veldig lyst på, ja. Vi er en bedrift som er godt innarbeidet på landsbasis og i utlandet. Akkurat nå er jeg bare redd for at tiden frem til ferien blir tung. Høsten har alltid vært en god tid for oss. Da vil det nok komme oppdrag, slik at vi kommer mer og mer tilbake i arbeid, tror Midthaug.

- Vårknipen i denne bransjen har vi vært gjennom før, sier han optimistisk.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.