Hopp til innhold

Støytrøbbel i politiets superbåt -<br> Hører ikke politimeldinger

Du kan risikere at politibåten suser forbi deg når du trenger hjelp.

Politibåten
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Misunnelsen fra landets andre politidistrikt var stor da politiet i Hordaland kunne vise frem sin nye og hurtiggående politibåt tidligere i sommer.

SE VIDEO AV SUPERBÅTEN HER

Gliset, en 42-fots Fabio Buzzi fra Italia med 1500 hestekrefter, ble døpt med brask og bram av politidirektør Ingelinn Killengreen for noen uker siden.

Hører ikke sambandet

Men den gylne medaljen har åpenbart sin bakside for betjentene som tjenestegjør i det våte element. På full fart er støyen så voldsom at en ikke kan høre verken politiets samband eller kan kommunisere over VHF.

- Folk reagerer jo hvis de kaller på oss, ikke får svar og vi kjører rett forbi, sier Politibetjent Hans-Eirik Thue er daglig leder for sjøtjenesten.

- Det er pinlig

Han synes det er pinlig at politiet ikke kan bruke sjøens kommunikasjonsmiddel.

- Heldigvis har vi ikke gått glipp av noen nødmeldinger. Men på vei til åsteder så er det en del kommunikasjon på sambandet som vi gjerne skulle hatt med oss. Det har vært uheldig at vi har mistet den kommunikasjonen, sier Thue som legger til at kommunikasjonen fungerer greit når ikke alle de 1500 hestekreftene er i bruk.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Politibåt

HØRSELVERN OG MOBIL: Politiet kan bare kommunisere via mobil når båten er i stor fart.

Foto: NRK

Hørselvern og mobil

Nødløsningen så langt har vært hørselvern og mobiltelefon for betjentene. Enn så lenge ser dette ut til å bli løsningen. For det nye kommunikasjonsanlegget som politiet ble lovet, kommer nok ikke denne sesongen.

- Vi har blitt lovet og lovet, men ukene har gått uten at noe har skjedd. Båten har fungert, gjort mye jobb slik sett svart til forventningene. Men vi skulle gjerne vært støyen for uten, sier Thue.

Politibåten
Foto: NRK