Hopp til innhold

Tide stopper gassbussene

Området rundt Fana stadion ble sperret i flere timer etter en ny gasslekkasje på en buss.

Gassbuss fra Tide

NY LEKKASJE: Det var ikke passasjerer i denne bussen da sjåføren oppdaget gasslekkasjen. Her blir bussen tauet vekk etter at tankene var tomme.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Bergen brannvesen fikk melding om lekkasjen rundt klokken 16.30 De rykket raskt ut til stedet med brannmannskaper og folk som kunne måle gasskonsentrasjonen i området.

Det ble raskt innført en sikkerhetssone på 300 meter.

– Veien er stengt i begge ender opp mot stadion. Så ingen trafikk får komme opp der nå, foreløpig er ingen evakuert, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt Frode Kolltveit.

Bussen som tilhører Tide skal ifølge politiet lekke en type naturgass, og det skal ha vært lite gass igjen på bussen.

Stopper alle gassbussene

Tide buss tar nå konsekvensene av at det har vært lekkasje på to busser det siste døgnet. Onsdag var det lekkasje fra en buss i Tides anlegg ved Mannsverk. Der ble flere personer evakuert i området rundt.

– Vi stopper nå alle våre gassbusser umiddelbart, de blir tatt ut av rute. De kommer ikke på veien igjen før vi har undersøkt dem nøye, sier administrerende direktør i Tide, Jostein Hatlebrekke til nrkhordaland.no.

Det betyr at rundt 80 busser tas ut av drift. Busselskapet vet ikke hva som er årsaken til at dette har skjedd, men ønsker å være før var.

– Det er søndagsruter på 1. nyttårsdag, og dermed er det færre busser på veien, men vi vil prøve å klarlegge dem så fort som mulig. Slik at det skaper færrest mulig problem for våre kunder, sier han.

Kan det være kulda som har gitt disse problemene?

– Det er en teori om at det har vært noe kondens i en ventil som har gjort utslag ved kulden, men det er altfor tidlig å konkludere, sier han.

– Ikke passasjerer

Sjåføren som kjørte bussen har fortalt at det ikke var passasjerer i bussen da han oppdaget lekkasjen.

– Han har nok fått indikasjoner på at noe var galt, og da er det klar prosedyre på hvordan slikt skal håndteres, sier Tore Kallekleiv ved Bergen Brannvesen.

Han er på vei bort fra stedet da nrkhordaland.no snakker med ham.

– Nå er folkene som bor i nærheten her varslet, de har fått beskjed om å holde seg innendørs en tid fremover, og må de forbi stedet må de ta kontakt med brannvesenet, sier han.

Gassbeholderen på bussen vil nå stå og tømme seg selv, og det vil ta mellom tre og fire timer.

– Vi anser det ikke for å være noen eksplosjonsfare der nå, men vi er på stedet og følger dette hele tiden, sier han.

Og klokken 19.45 var politi og brannvesen i ferd med å åpne området igjen. Tankene var tomme for gass og bussen skulle tauses vekk fra stedet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.