Hopp til innhold

Mann hardt skadet i arbeidsulykke

En person er kritisk skadet etter en ulykke på Bergen Mekaniske Verksted.

Bergen Mekaniske Verksted

MISTET STÅLPLATE: Det var i forbindelser med arbeider på denne båten at ulykken skjedde.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

– Det skal ha skjedd i forbindelse med heisarbeid, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt Konrad Grindeland.

Ulykken skal ha skjedd like etter klokken 08 lørdag morgen, og mannen er sendt til Haukeland universitetssykehus.

– Ikke oversikt

Ved sykehuset får NRK opplyst at det er en mann på 40 år som er skadet. Lørdag klokken 20 var tilstanden til mannen kritisk og ustabil.

Det er nå klart at ulykken skal ha skjedd i forbindelse med at arbeidere skulle flytte en stålplate på en båt. Plata kan ha vært på opp mot ett tonn.

– Stålplata skal ha falt av flyttemekanismen, og deler av den skal ha truffet vår arbeider slik at han falt og pådro seg alvorlige skader. Han ble raskt hjulpet og fraktet til sykehus, sier kommunikasjonsdirektør ved Bergen Group, Øyvind Risnes.

Innleid arbeider

– Jeg ønsker ikke å si så mye mer om denne personen nå, men jeg kan bekrefte at dette er en arbeider som er innleid hos oss, og han er ikke norsk, sier han.

Politiet har vært og gjort sine undersøkelser på stedet og Arbeidstilsynet er varslet slik rutinen er ved arbeidsulykker.

– Vi ønsker ikke å spekulere i hva som kan ha vært grunnen, men slik det ser ut kan det kanskje være at det er en feil med den klypa som skulle holde plata. Men nå må etterforskningen klarlegge dette, sier Risnes.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.