Hopp til innhold

– Han ville jeg ikke snakke med

Søndag tok styreleder i boligsameiet kontakt med politiet på grunn av en mistenkelig mann. 12 timer senere ble en 25 år gammel mann skutt og drept.

Rolf Borlaug

SÅ MANN: Rolf Borlaug så en mistenkelig mann utenfor blokka søndag.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Mandag ettermiddag ble en mann sikta for forsettelig drap.

Den 48 år gamle mannen er sikta for drapet på kjæresten (25) til datteren til eks-samboeren sin. 48-åringen brøt besøksforbud da han oppsøkte kvinna som bodde i leiligheten i Lyderhornsveien i Bergen.

LES OGSÅ: Mann (48) sikta for drap | Mann skutt og drept i Bergen

Kvinna i 40-årene har tidligere fått oppnevnt advokat, men han vil ikke kommentere saken til NRK.

(Saken fortsetter under videoen.)

Video Drap i Bergen

Kontakta politiet

Styrelederen i boligsameiet der drapet skjedde måtte søndag formiddag be en mann om å fjerne seg, etter å ha opphold seg i flere timer utenfor boligblokken.

- Av og til får du en følelse av at noen vil du ikke snakke med og den følelsen fikk jeg på søndag. Derfor ringte jeg politiet, forteller Rolf Borlaug til NRK.

Politiet vil ikke kommentere om denne hendelsen har noe med drapet 12 timer senere å gjøre.

(Saken fortsetter under bildet.)

Drap Bergen

SPERRA AV: Drapet skjedde på svalgangen.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Flere vitner

Det skal ha vært flere vitner til drapet som skjedde natt til søndag. Den 25 år gamle mannen ble skutt og funnet på svalgangen på leilighetskomplekset.

Søster til kvinna som bodde i leiligheten søkte tilflukt i leiligheten til naboen et par dører bortenfor natt til mandag. Reidar Sæthre forteller at han slapp inn kvinna da hun banka på døra.

- Slipp meg inn, slipp meg inn, ropte hun, forteller Sæthre til NRK.

Kvinna som søkte dekning hos naboen ringer politiet og varsler om mannen som truer hennes søster. Like etterpå hører de flere skudd ute på svalgangen.

Den 48 år gamle mannen som er mistenkt for drapet ble pågrepet uten dramatikk natt til mandag. Han framstilles for varetekstfengsling tirsdag.

Mandag kveld lyktes det ikke NRK å komme i kontakt med siktedes forsvarer.