Hopp til innhold

Bergensrockere frastjålet gitar

Nå frykter bandet at den skal gå på billigsalg i Nygårdsparken.

Martin Legreid i Hellish Outcast og 66Crusher

FORSVANT: Det var denne gitaren som ble stjålet fra Garage.

Foto: Privat

Tyveriet skjedde fra backstagerommet i andre etasje på rockeklubben Garage i Bergen søndag morgen eller formiddag. Det progressive metalbandet 66Crusher hadde spilt konsert med Nordagust og D'Accord, og gitarist Martin Legreid hadde på grunn av plassmangel nede i klubben plassert gitaren sin backstage til dagen etter.

- Jeg oppdaget tyveriet i firetiden søndag, da jeg skulle hente ustyret, forteller Legreid til NRK.no. Legreid er også kjent fra bandet Hellish Outcast.

Tok pedaler, plater og skjorter

Gitaren er en Framus Camarillo custom shop 2007-modell, med matt rød finish, opprinnelig kjøpt for 13.000 kroner. Salgspris ny skal nå ligge på 16-17.000 kroner. Den lå i en Hagstrøm-bag da den ble stjålet.

- Frykten min er at den skal gå for en slikk og ingenting i Nygårdsparken. En Fender Jazz Bass tilhørende Orbo & The Longshots gikk visst for en tusenlapp der oppe, sier Legreid.

I tillegg til instrumentet, stakk tyvene også av med Legreids pedalbrett, som inneholdt tuner, delay, klang og chorus (alle av merket Boss) og en Dunlop Crybaby wah-wah. Noen kartonger med plater og t-skjorter er også borte.

Overvåker salg på nettet

Legreid selv overvåker finn.no og andre populære salgssteder på nettet, mens bandet har spredt nyheten om tyveriet på Facebook og andre nettsteder. Utestedet har gransket overvåkingsbilder, uten å finne noe.

- Jeg har en ekstra gitar, så jeg er heldigvis ikke helt hjelpeløs. Men gitaren betyr mye for meg, og jeg hadde satt stor pris på å få den tilbake, sier Legreid.

Har du tips i saken? Kontakt NRK.no på tlf. 55 275 263.