Hopp til innhold

Døve barn får beholde skolen

Staten og kommunen er blitt enige. Nå skal hørselshemmede i Bergen få det beste skoletilbudet i landet.

Døve-aksjon i Bergen

LANG KAMP: I dag ble det klart at døveskolen får bestå.

Foto: Bengt Roger Kåven / NRK

- Det er fantastisk bra. Dette er en gledes dag for oss som har jobbet med dette, sier Kenneth Neteland, styremedlem i Hordaland foreldrelag for hørselshemmede.

I går så det ut som alt håp var ute for døveskolen , men i dag snudde det.

Etter fire måneders kamp, er de hørselshemmede nå sikret et godt skoletilbud etter at Bergen kommune og Kunnskapsdepartementet i dag inngikk en intensjonsavtale. Avtalen skal sikre at elevene ved nåværende Hunstad skole skal få et godt opplæringstilbud også i fremtiden.

- Vi er ekstremt glad i dag og gleder oss til et fremtidig skoleanlegg på Nattland. Vi har fått gjennomslag for alt det vi ønsket. Vi er glad for at staten viste at de var villige til å finne løsninger, sier Neteland.

Sjampanje og bløtkake

- Etter flere viktige forhandlinger om skolen er vi endelige blitt enige om at staten skal ta et finansielt ansvar, også i fremtiden. Det at vi får statlig finansiering er avgjørende for at vi får et godt tilbud fremover, sier skolebyråd i Bergen kommune, Filip Rygg.

- Foreldre skal sprette sjampanjen i dag, jubler du også?

- Det er god grunn til både å sprette sjampanjen og ta frem bløtkaken. Det har vært en lang prosess. Staten har vist raushet i forhold til de økonomiske rammene. Bergen kommune kan nå gå i gang med et utrolig spennende byggeprosjekt hvor vi skal skape et godt tilbud for de hørselshemmede i samarbeid med Nattland skole.

- Hva betyr dette for de hørselshemmede?

- Avtalen vi nå har fått med staten vil si at de er sikret et godt tilbud. Vi ønsker å være norgesledende når det gjelder å gi de hørselshemmede et best mulig skoletilbud og det vil vi nå få til, sier Rygg.

Det nye skoletilbudet vil lokaliseres til nye Nattland skole.