Hopp til innhold

Gikk rundt med softgun-gevær - utløste væpnet aksjon

Væpnet politi jaget mann med gevær i Bergen sentrum. Like etter troppet en mann opp på politistasjonen - med softgun-gevær.

Væpnet aksjon Bergen

JAKTET VÅPENMANN: Væpnet politi på Florida ved Nygårdsparken i Bergen, etter meldinger om at en mann gikk rundt i området med en våpenlignende gjenstand.

Foto: Ingfrid Berge Fossåskaret

Væpnede styrker fra politiet rykket i ettermiddag ut til Møhlenpris i Bergen sentrum, etter meldinger om at en mann viftet med våpen i området.

Møtte opp hos politiet - med gevær

– Vi fikk melding klokken 15.26 om at en mann gikk rundt og bar på et gevær, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt.

Etter å ha letet med flere patruljer i området i 45 minutter, møtte plutselig en mann opp på Bergen sentrum politistasjon litt etter klokken 16.00.

Da hadde han med seg et softgun-gevær, og ga uttrykk for at det var ham politiet lette etter.

Den væpnede aksjonen fortsatte likevel etter dette, ettersom politiet ville forsikre seg om at det var rett mann de hadde. Nå er aksjonen avsluttet.

Mannen ble først observert like ved en barnehage og et idrettsanlegg på Møhlenpris, men skal etter dette ha beveget seg i retning Danmarks plass. Kort tid senere møtte han altså opp hos politiet på eget initiativ.

Politiet: – Dette er overhodet ikke bra

Politiet skjønner at folk ble skremt og tok kontakt da de så mannen.

– På litt avstand er det veldig vanskelig å se forskjell på et softgun-gevær og et reellt våpen. Så det er fullt forståelig at folk reagerer og blir skremt når de ser noen komme gående med en slik gjenstand, sier operasjonsleder Jan Steimler.

Han har veldig lite til overs for måten mannen har opptrådd på.

– Dette ønsker vi ikke at skal skje, og det er overhodet ikke bra. Nå skal vi snakke med ham, så får vi høre hva han har å si.

Nå blir den 28 år gamle mannen anmeldt for brudd på våpenloven, og på straffeloven for skremmende atferd.

– Ja, dersom du går rundt med et våpen på åpen gate og det fremkaller frykt hos publikum, er det straffbart, sier Steimler.

Barnehage låste dørene

Katrine Hausberg er styrer i Nygårdsparken barnehage, som ligger like ved stedet der våpenmannen først ble observert.

– Vi opplevde situasjonen som helt udramatisk, men fikk høre at noen hadde sett en mann med en våpenlignende gjenstand, sier hun til NRK.

En politipatrulje oppsøkte barnehagen og fortalte om hendelsen, og de ansatte tok da med seg barna innendørs og låste dørene.

– Vi har gode rutiner på dette, men det er heldigvis ikke så ofte vi trenger å gjøre det, sier Hausberg.