Hopp til innhold

- Boye Hansen bør bli operasjef

Festspillsjef Per Boye Hansen er best kvalifisert til jobben som operasjef, mener NRKs kulturkommentator Ragnhild Veire.

Per Boye Hansen, direktør for Festspillene i Bergen

OVER FJELLET? Per Boye Hansen, direktør for Festspillene i Bergen, kan bli den neste sjefen for Nasjonaloperaen.

Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

I dag ble søkerlisten til stillingen som sjef for Nasjonaloperaen kjent. Av 61 navn på listen er bare to norske, og direktør for Festspillene i Bergen, Per Boye Hansen, er en av dem.

En av få norske søkere

Ragnhild Veire

TALER FOR BOYE HANSEN: Bergen kommer til å miste Festspill-sjefen, tror NRK-kommentator Ragnhild Veire. Han er nemlig best rustet til jobben som operasjef.

Foto: Ole Kaland / NRK

Han er også den sterkeste søkeren, mener NRKs musikkommentator Ragnhild Veire.

Nettopp det at han er en av få norske, taler til hans fordel, mener hun.

Problemer med å forstå norsk kulturvirkelighet var noe av grunnen til at nåværende operasjef, Paul Curran, slutter 1. januar 2012.

– Søkerlisten er imponerende lang, internasjonalt sett. Men når du leser listen i lys av utlysningsteksten, så oppdager man at kunnskap om norske og skandinaviske forhold, som språk og musikktradisjon, de veier tungt, sier Veire til NRK Hordaland.

– Kjenner norsk kultur ut og inn

I en kommentar på NRK.no, mener hun det er stor sjanse for at Festspillene i Bergen mister sin direktør. For ledererfaringen fra Bergen er noe av det som gjør Boye Hansen til det sterkeste navnet, mener hun.

«Per Boye Hansen kjenner norsk kulturvirkelighet ut og inn. Det gjelder både den politiske og den kunstneriske siden av saken,» skriver hun i kommentaren.

Les kommentaren: Derfor er Boye Hansen den beste søkeren

– Per Boye Hansne har disse kvalitetene, og han har også sagt at han allerede har vært inne til samtaler om jobben. Så det virker som tonen allerede er god, sier Veire.