Hopp til innhold

Elyounoussi: – Vi vil det mest

Trass formsvikt den siste tiden, Fredrikstad har god tro på seier mot Brann.

Video FFK jakter på formen før NM-semi

Det er kun en dag igjen til det braker løs på Fredrikstad stadion. Onsdag kveld møtes Fredrikstad og Brann til semifinale i cupen.

Laget fra Østfold jakter på sin nittende cupfinale. Fredrikstad har hatt en dalende formkurve i høstsesongen og resultatene har uteblitt, men spillerne tror det hele snur mot Brann.

– Jeg tror det sitter mye i hodet. Vi venter på den første seieren og i morgen er det faktisk en veldig fin mulighet for seier, sier Tarik Elyounoussi.

Han tror likevel ikke at oppgaven blir lett.

– Brann vil helt sikkert til finalen, men vi vil det mest.

Dårlig høstsesong for FFK

Celso Borges fra Costa Rica er en av de beste spillerne i norsk fotball, men også han er inne i en dårlig periode.

– Det har vært to eller tre kamper hvor ting kunne vært bedre, men det vil snu. Det handler bare om mental styrke.

–Vi jobber veldig mye med oss selv, det er samtaler, terping på feltet, det handler om å få inn godfølelsen. Selvtillit er viktig i alle idretter, ikke minst i fotball, sier Tom Freddy Aune, trener på Fredrikstad og legger til:

Celso Borges

Brann frykter Celso Borges

Foto: NRK

– Det er klart at i tunge perioder så går det litt løs på selvtilliten, men forhåpentligvis vet Borges at han har gjort det bra mot Brann før og det gir han kanskje den lille piffen til å komme i gang igjen.

Frykter Borges

I går fortalte Brann-kaptein Erik Mjelde at laget frykter Fredrikstad før morgendagens semifinale. Rødtrøyene har hatt store problemer mot Fredrikstad denne sesongen. Tre tap er fasiten.

– Men de har hatt en formsvikt nå i det siste, mens vi har gått i motsatt retning, sier Mjelde.

LES SAKEN: Kan Brann-laget klare det umulige?

Celso Borges har nærmest på egenhånd senket Brann tidligere i sesongen. Fredrikstad har et psykologisk overtak på rødtrøyene fra Bergen.

– Du har fire mål mot Brann denne sesongen. Hvorfor?

– Jeg vet ikke. Det er en veldig morsom kamp å spille og hele laget gjør det bra. Du kan fokusere på det eller du kan fokusere på måten vi har vunnet kampene. Det er bedre å fokusere på at vi har vunnet enn at jeg har scoret.

Valencia: – Blir ikke masse målsjanser

Video Valencia: - Bli ikke masse målsjanser

Valencia: - Bli ikke masse målsjanser

Bergenser og tidligere brannspiller Alex Valencia spiller nå på Fredrikstad.

– Når det går litt dårlig er det mange som liker å fortelle hvor dårlig man er. Aviser skriver ditt og datt, men en spillergruppe som har godt miljø prøver å lukke det ute og konsentrere seg om det de skal gjøre.

Valencia er ute med kneskade og får dessverre ikke være med på morgendagens semifinale. Han er frustrert, men håper på cupfinale og seier mot gamleklubben.

– Jeg tror det blir avgjørende å sette sjansene. Jeg tror ikke det blir veldig masse målsjanser, men noen blir det nok.