Hopp til innhold

Kvinne i 30-årene siktet for falsk voldtektsanmeldelse

Politiet mener voldtekt ved Meland kirke var oppspinn. – Vi mener å kunne bevise at det ikke har skjedd noen voldtekt, sier politioverbetjent Kjell Idar Vangberg.

Voldtekt Meland

ANGIVELIG ÅSTED: Her, i dette krysset på Melandsvegen like ved Meland kirke, skulle voldtekten ha funnet sted.

Foto: TV Nordhordland

Voldtekten skulle ha skjedd i et veikryss like nedenfor Meland kirke ca. kl. 12.15 fredag 30. september, bare tre kvarter før det skulle være begravelse i kirken.

Kvinnen forklarte til politiet at hun hadde plukket opp en haiker som var kledd i dress. Han skulle ha spurt om veien til et sted og fått sitte på med kvinnen. Mannen skulle så ha dratt kvinnen ut av bilen og voldtatt henne bak denne, før han stakk av i retning Grasdal.

LES OGSÅ: Etterlyser vitner etter voldtekt

Politiet: – Har tekniske bevis

Politiet har etterforsket voldtektsanmeldelsen og har nå besluttet å snu saken fullstendig.

– Vi har fått inn en del tekniske bevis som gjør at politiet mener å kunne bevise at det ikke har skjedd noen voldtekt. Ut fra det har vi tatt ut anmeldelse mot kvinnen for falsk anmeldelse, sier politioverbetjent Kjell idar Vangberg ved Nordhordland lensmannsdistrikt til NRK.no.

Saken sjokkerte hele Nordhordland og ble omtalt som en svært grov voldtekt. Hele lokalsamfunnet var i sjokk. Politiet satte inn store ressurser i etterforskningen og kunne ikke huske noen liknende saker fra regionen.

Bistandsadvokat ble forsvarer

Kvinnen hadde også fått oppnevnt bistandsadvokat i saken. Denne advokaten, Beate Hamre, er nå kvinnens forsvarer. Kvinnen skal opprettholde sin forklaring og nekter for at anmeldelsen var falsk.

– Hun er avhørt om anmeldelsen og vi etterforsker saken videre. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Vangberg.

Kvinnen i 30-årene skal være hjemmehørende i Nordhordland. Ifølge Vangberg har ingen på noe tidspunkt vært siktet eller mistenkt i den opprinnelige voldtektssaken.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.