Hopp til innhold

Stappfulle tog på grunn av vekterstreiken

NSB har merket stor økning i antall passasjerer de siste dagene. De tror årsaken er vekterstreiken som rammer flytrafikken.

Video Vognproblemer for NSB
Foto: Nyhetsspiller

Streiken blant vekterne har ført til lange køer i sikkerhetskontrollen på norske flyplasser og også ført til at enkelte lufthavner har blitt stengt. Nå flykter flypassasjerene til togkupeene.

20 prosent flere solgte billetter

På Bergensbanen har NSB solgt 20 prosent flere billetter enn vanlig under vekterstreiken.

– Det vi ser er en sterk økning i besøk på nettsiden vår og en sterk økning i endelig salg når folk er ferdig å søke, sier kommunikasjonsrådgiver i NSB Håkon Myhre.

Også på andre strekninger opplever togselskapet stor vekst i passasjertallet. En vekst på en femtedel er det NSB kan vise til totalt sett.

– Helt konkret har vi de siste dagene opp mot 20 prosent økning på salg på alle våre strekninger, sier Myhre.

NSB er glade for å kunne hjelpe passasjerer som er rammet av streiken og lei av å stå i kø.

– Vi få ikke gjort noe med streiken. Men det er hyggelig at folk vet at vi eksisterer og vet at vi kan hjelpe til. Så må vi bare gjøre vårt beste for å levere kvalitet.

Toget har blitt et så populært transportmiddel under vekterstreiken at flere tog allerede er fylt til randen. Myhre kan ikke love plass til alle.

Stappfulle nattog

– Alle får nok ikke plass, fordi det er allerede fulle tog på noen avganger. Vi oppfordrer alle til å sjekke hva som er tilgjengelig av avganger og seter, og å bestille så tidlig som mulig.

Så langt er det ikke aktuelt å sette inn ekstraavganger. Men det er særlig noen ordninære avganger som blir fort utsolgt.

– Det er et par nattavganger som er fulle nå. Førstkommende mandag blant annet er det fullt på nattoget, sier Myhre.