Hopp til innhold

Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke

Fikk jernklump over seg under arbeid på TTI-smelteverket i Tyssedal.

Arbeidsulykke ved smelteverket i Tyssedal

FLØYE TIL HAUKELAND: Den skadde 22-åringen ble fløyet til Haukeland sykehus etter ulykken.

Foto: Politiet

– Den skadde, en 22 år gammel mann, er flydd med luftambulanse til Haukeland universitetssykehus. Mannen har skader i nakke, rygg og bekken. Tilstanden er kritisk, opplyste operasjonsleder Frode Kolltveit ved Hordaland politidistrikt til NRK.no ved titiden mandag formiddag.

Helse Bergen karakteriserer nå mannens tilstand som «alvorlig».

– Klarte å gå, men med store smerter

Ulykken ble meldt klokken 08.25 mandag morgen. Ifølge administrerende direktør Harald Grande ved Eramet Titanum & Iron AS skjedde ulykken under rutinemessig opprenskning etter produksjon av flytende jern.

– Mannen ble truffet av en jernklump. Han klarte å ta seg til et sikkert område ved å gå selv, men han hadde store smerter, sier Grande til NRK.no.

Ilmenittsmelteverket i Odda

ALVORLIG ULYKKE: Arbeidsulykken ved Eramet Titanum & Iron ble meldt like før klokken halv ni mandag morgen.

Foto: Eramet

De pårørende er varslet om hendelsen. Ifølge Grande er de øvrige omstendighetene ikke kjent.

– Vi vil gå gjennom hendelsen og våre interne prosedyrer. Men først og fremst håper vi jo at det skal gå bra med den skadde, sier Grande.

Politiet skal etterforske

Politi og helsepersonel var raskt på plass, ifølge direktøren.

– Både helsepersonell og politiet rykket ut til stedet, og tok hånd om mannen, sier politioverbetjent Bjørn Inge Aarsand i Hardanger lensmannsdistrikt.

– Vi venter på at patruljen skal komme tilbake med en rapport. Deretter vil vi tilbake for å gjøre undersøkelser i forbindelse med etterforskningen, sier Aarsand.

Tyssedal ligger seks kilometer nord for Odda sentrum, retning Lofthus. Ilmenittsmelterverket i Tyssedal er en del av Eramet Titan & Iron.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.