Hopp til innhold

Byen é Bergen og laget é..... bånn?

Selv ikke bergenserne har tro på årets Brann-lag. - De kommer til å få i ræven med øks, mener Pondus-redaktør Tormod Løkling.

Michael Lustig og Håkon Opdal

MØTER OVERMAKTEN?: Hassan El Fakiri (t.v.) og Håkon Opdal møter Michael Lustig og Rosenborg på søndag.

Foto: Johansen, Geir Otto / SCANPIX

Hele Bergen og mesteparten av Hordaland skjelver foran seriestarten. Søndag klokken 20.00 drar trener Rune Skarsfjord med seg sin tynne stall til Brann Stadion for årets første ordentlige kamp. Laget, som nylig tapte 1-3 for Nest-Sotra , skal møte Rosenborg.

Rosenborg. Bare navnet får det til å gå kaldt nedover ryggen på bergenserne. La oss for deres del ikke rippe opp i vonde minner fra 1994 og 1996, det kan du gjøre på eget ansvar her .

Tormod Løkling

VIL GÅ I KLOSTER: Pondus-redaktør Tormod Løkling ser ikke frem til årets sesong.

Foto: Paal Audestad

Forventningene er på bånn. VG tipper Brann på nest sisteplass. En avstemming på NRK.no viste fredag at 60 prosent av leserne tror Brann rykker ned. Billettsalget til RBK-kampen var så elendig at sponsoren Chess kjøpte de resterende åtte tusen billettene for å kaste dem etter bergenserne.

- Det blir et leit og vondt år

En av dem som knapt tør å se kampen på fjernsyn, er Pondus-redaktør Tormod Løkling. Eksil-bergenseren legger ikke skjul på at han frykter det verste, både på søndag og for hele sesongen.

- Det er bare å gå i kloster, dra ned persiennene og prøve å isolere seg fra alle nyheter fra Brann stadion, for i år tror jeg det blir ordentlig kleint. Klubbens beste spiller har reist til en elendig klubb i Italia, Vaagan Moen har dratt til England, Bakke har reist hjem til Sogndal. Jeg vet knapt navnet på de som er igjen. Så jeg tror dessverre det blir et leit og vondt år, sier Løkling.

- Hva tenker du om Rosenborg-kampen?

Cathrine Heienberg

- SPINKEL STALL: Bloggeren «Cathinthecity» frykter det verste

Foto: Privat

- Jeg må innrømme at jeg tror de får i ræven med øks. Blir det 1-11, og en Rosenborg-spiller til og med scorer Branns ene mål, da er kursen staket ut. Skulle Brann vinne, går jo bergenspressen amok og utnevner dem til seriemestre på flekken. Så det vil jo også gå galt. Det beste hadde vært uavgjort. 5-5. Da viser Brann at de kan score mål. At forsvaret lekker som en sil, vet vi jo fra før.

Rosablogger: - Er nervøs!

Bloggeren Cathrine Heienberg (20) har tenkt seg på Brann Stadion søndag, men går dit med bange anelser.

- Når de klarer å tape mot Nest-Sotra, skal de slite med Rosenborg. Det blir nok tap, ja. Men det hadde vært kjempekult om de klarte å overraske, sier Heienberg til NRK.no.

- Hvilke forventninger har du til sesongen?

Bjørn Hellfuck i Peer Gynt-salen 2001

VIL HA HELSTAD: Bjørn Hellfuck vil ha en goalgetter.

Foto: Roy Hilmar Svendsen

- Jeg er ganske nervøs! Laget er veldig spinkelt, nå som alle de sentrale spillerne er borte. Vi får håpe de snur det og bruker spådommene som ekstra motivasjon. Selv vil jeg være fornøyd så lenge de ikke rykker ned. Jeg tipper de havner på 9.-10.plass, sier den populære bloggeren.

Hellfuck vil ha Helstad

Sofasupporter Bjørn Hellfuck vedgår at han absolutt ikke føler seg helt rolig før eliteseriefotballen sparkes i gang i Bergen på søndag.

- Brann mangler flere spillere, blant annet en goalgetter. Det hadde vært fett å få Thorstein Helstad tilbake. Men jeg tror ikke de rykker ned, så sant de tar seg sammen, sier Hellfuck.

- Jeg har store forventninger til Carl-Erik Torp. Han é fet, sier den maskerte artisten, som hevder å ha fulgt «Torpen» tett fra sofaen siden 26-åringen først ble linket til Brann.

Heikki Holmås

KREVER INNSATS: Heikki Holmås stiller ikke høye krav til årets Brann-lag.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Mannen bak «Krabbeklo» lot seg heller ikke skremm så voldsomt av det famøse tapet mot Nest-Sotra.

- Den kampen betyr ikke så veldig mye. De er jo nødt til å heve seg. Om de vinner mot Rosenborg? Det vet jeg ikke. Men jeg tror nok de kan klare uavgjort, sier Hellfuck.

LES OGSÅ: Dette spår Arne Scheie om serien

Sjekk hvem som snakker om gull...

SVs stortingsrepresentant Heikki Holmås, som stilte i Brann-drakt på Stortingets talerstol da Brann vant serien i 2007, velger fortsatt å holde alle muligheter åpne, selv om omgivelsene spår favorittklubben nord og ned.

- Jeg går som alltid for gull, innleder han.

Trude Drevland

VIL GI LAGET TID: Varaordfører Trude Drevland (H).

Foto: Tore Sevheim / NRK

- Men jeg er fornøyd så lenge innsatsen er på topp, vi vinner på 16. mai og på Ullevaal (mot Vålerenga, journ.anm.), og ikke rykker ned, sier Holmås til til NRK.no.

- Brann trenger tid

Heller ikke Bergens varaordfører, Trude Drevland (H), tror året blir bare sorgen for de rødkledde.

- Brann trenger tid til å bygge et lag. De nye spillerne må rekke å bli kjent med hverandre, og vi må gi den nye treneren tid til å sette seg ordentlig. En sjetteplass er nok det beste vi kan vente oss i år. Men jo mer VG dømmer oss nord og ned, jo sterkere blir jeg i troen på at dette vil gå bra, sier Drevland til NRK.no.