Hopp til innhold

Tror Brann-laget var redd for å tape

– Da jeg kom inn i garderoben i pausen, var det overraskende stille og defensivt. Det tok meg litt på sengen, innrømmer Brann-trener Rune Skarsfjord.

Brann-treneren tok selvkritikk både på egne og lagets vegne dagen etter tapet for Hødd i Ulsteinvik.

BEKYMRET: Brann-trener Rune Skarsfjord sier Brann må bli vesentlig bedre på bortebane. VIDEO: KJETIL RYDLAND

Det var en duknakket gjeng som tuslet av flyet fra Ålesund og inn i ankomsthallen på Bergen lufthavn Flesland litt før klokken 12 fredag. Ingen supportere hadde møtt frem for å vise sin støtte eller misnøye etter semifinaletapet for lille Hødd , men flere Brann-spillere var tydelig ukomfortable med det store presseoppbudet.

Hassan El Fakiri depper

NEDTUR: Hassan El Fakiri og de andre Brann-spillerne fikk seg en skikkelig nesestyver på Høddvoll torsdag.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

LES OGSÅ: Brann-spillerne måtte eskorteres etter trusler

Et yndet objekt for alle fremmøtte fotografer var Branns midtbanespiller og tidligere kaptein, Erik Mjelde, som etter semifinaletapet mot Hødd ble sitert i flere medier på at Branns taktikk i andre omgang var « fryktelig dårlig ».

Mjelde nekter for taktikk-kritikk

Dagen derpå var han langt mer forsiktig i sine uttalelser.

– Jeg har skjermet meg fra avisene i dag, men jeg forstår at ikke alle uttalelsene mine er kommer med. Jeg sier ingenting på Runes taktikk. Det jeg sikter til, er måten vi spiller på spesielt i de 20 siste minuttene. Da slo vi kun langt og fikk ingenting ut av det. Jeg skulle ønske vi hadde spilt på en annen måte, sier Mjelde til NRK.no

– Man kan få inntrykk av at det er en uenighet innad i Brann om taktikken. Stemmer det?

– Det er vel ikke uenighet. Vi er ganske klare på hvordan vi skal spille fotball. Vi spillere kommer stadig med innspill, og vi har ingen problemer med på ta opp ting med Rune hvis det er noe vi er uenige i, sier Mjelde.

LES OGSÅ: Cupfeber i Ulsteinvik etter seier over Brann

Erik Mjelde på Flesland etter cuptapet

INGEN GOD DAG: Erik Mjelde var ingen glad mann da han og resten av Brann-laget møtte pressen på Flesland fredag.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Underpresterer når det gjelder

Selv ser han ikke bort fra at Brann ble offer for en klassisk undervurdering i gårsdagens semifinale.

– Det at vi møter et lag i bunnen av førstedivisjon, kan være en av årsakene til at det gikk som det gikk. Kanskje noen trodde vi var mye bedre og at dette kom til å bli lett.

– I fjor tapte dere cupfinalen og sviktet når det ble snakk om medalje i serien. Nå ryker dere ut av cupen igjen. Skjer det noe med laget når folk begynner å snakke om gull?

Hødd

SUPPORTERBRÅK: Flere Brann-supportere utmerket seg negativt før og etter semifinalen på Høddvoll.

– Ja, vi underpresterer når det blir snakk om store ting. Men dette er Bergen. Vi må forvente at folk krever noe av oss, sier Mjelde.

Skarsfjord: – Ja, vi har takhøyde

Trener Rune Skarsfjord hadde heller ikke lest bergensavisene da han ankom Flesland, men hadde allerede fått rapporter om innholdet. Han sier likevel at han fester lit til Mjeldes versjon av saken og hevder det er takhøyde nok i klubben.

– Ja, det er noe vi ønsker. Det skal være en dialog om sånne ting, men det skal først og fremst skje internt, sier Skarsfjord.

Selv om han hevder at det aldri var noen uttalt taktikk å slå langt mot Kim Ojo, tar Skarsfjord selvkritikk både på egne og lagets vegne etter det pinlige tapet.

– Vi er alle skuffet over at vi ikke klarer å spille som vi ønsker. Det er mye mentale prosesser inne i bildet. Men vi har mye mindre bevegelse og mot borte enn vi har på hjemmebane. Der har vi noe å jobbe med, og det kan ta tid å få rettet opp, sier Brann-treneren.

Brann-backen ble sjikanert av rasende Brann-fans etter tapet mot Hødd i semifinalen.

BLE SJIKANERT: Hassan El Fakiri gikk i dialog med sinte Brann-fans etter kampen og skal da ha fått slengt rasistiske bemerkninger mot seg. VIDEO: KJETIL RYDLAND

– Håpet folk skulle stå og slå i veggene

Skarsfjord innrømmer også at taktiske disposisjoner fra benken kunne vært annerledes utover i kampen, men hevder det ikke er der skoen trykker.

Se Brann ta ledelsen

KORTVARIG JUBEL: Zsolt Korcsmár ga Brann oppskriftsmessig ledelsen tidlig i første omgang.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Jeg tror det kan ha vært en ubevisst frykt for å tape, sier treneren, og viser til at det var dønn stile i garderoben i pausen, etter at Hødd hadde utliknet i det 40. minutt.

– Jeg hadde håpet at folk stod og slo i veggene og var enige om at det skulle renne litt blod nedover munnvikene. Kanskje burde jeg vært enda flinkere til å få det frem. Der har vi alle et ansvar, sier Skarsfjord.

Ingen søvn for Erik Mjelde

Etter seansen tuslet spillere og trenere hver til sitt, avgårde til videoanalyser og egentrening i jakten på ytterligere forklaringer på hvordan det igjen kunne gå så galt når det gjaldt som mest. Hos spillerne var det nesten ikke et smil å se.

– Hvordan er stemningen i laget nå når dere har fått sovet på dette, Erik Mjelde?

– Jeg har ikke sovet, kommer det kontant fra 28-åringen.