Hopp til innhold

– Posisjonert oss for fremtiden

I Averøy kommune på Nordmøre bor det litt over 5500 innbyggere. Folketallet vokser og skatteinngangen øker mer enn gjennomsnittet i Norge. – Vi er midt i smørøyet, sier daglig leder i bedriften Multi Marine.

Skretting Averøy

Fiskefôrfabrikken Skretting på Averøya. Flere bedrifter ønsker å etablere seg på Averøya.

Foto: Roar Halten / NRK

Når folketallet vokser, skatteinngangen øker, og det blir stadig flere arbeidsplasser. Da har en kommune det bra.

Averøy kommune på Nordmøre med omtrent 5500 innbyggere er en slik kommune.

Frode Ressem

Frode Ressem sier veksten i Averøy kommune for tiden er veldig bra.

Foto: Privat

– Averøy regner med å ta en større del av veksten i oljenæringen fremover, sier Frode Ressem i Averøy Næringsforum.

Han sier kommunen legger nå til rette for enda mer aktivitet, spesielt i de oljerelaterte næringene.

Største pendlerkommune på Nordmøre

I fjor hadde Averøy en folketallsvekst på 70 personer. Skatteinngangen økte med 13 prosent, mens landsgjennomsnittet er på 7 prosent. I 2011 var det en boligbyggingsboom med 57 igangsatte boliger.

I tillegg har Averøy blitt den største pendlerkommunen på Nordmøre, med 500 pendler til Kristiansund, mens 100 pendler fra Kristiansund til Averøy.

Vestbase

Vestbase i Kristiansund.

Foto: Harald M. Valderhaug

Vestbase kjøpte seg inn på baseområdet på Averøy i fjor. I samme området ligg den nye Kristivika næringspark. Mer enn 60 selskaper er representert på baseområdet, og stadig flere bedrifter etablerer seg i området rundt Kristvika.

– Veksten er veldig bra. Vi vet at en del bedrifter skal utvide sitt eget område og her på Vestbase så er det ferdigregulert og klart til bruk. Vi ser også at det er en del nye bedrifter som ønsker å etablere seg på Averøya og det er interessant, sier Frode Ressem.

– Nå er vi midt i smørøyet

Røeggen

Per Magnus Røeggen sier de får mange oppdrag fra Vestbase.

Foto: Privat

Multi Marine AS holder til i den nye Kristivika næringspark. Bedriften leier ut arbeidskraft til oljenæringen, oppdrettsnæringen og annen industri.

– Dette er en revolusjon for oss. Vi flyttet fra en gammel fiskebrygge som vi leide sammen med to andre firma til nye lokaler. Nå er vi midt i smørøyet. Vi har posisjonert oss for fremtiden sier markedssjef Per Magnus Røeggen.

– Signalene vi har fått fra kundene er at de neste fire-fem årene blir rimelig hektisk, sier Røeggen som sier behovet er stort både innenfor olje, fiske og offshore.

Han forteller at suksessen ikke minst bygger på oppdrag fra Vestbase.

– Det krever ressurser på å ha oppegående kompetanse tilgjengelig på kort varsel. Alle våre er stort sett lokalt forankret og kjenner til arbeidsplassene og folket som jobbet her, sier Røeggen.

Gasellebedrift for fjerde gang

Multi Marine har de siste fem årene doblet staben, og fått fire gasellebedrift diplom.

– Du må ha omsetning på over en million kroner og doble omsetningen de siste fire årene. Så etter fire år blir det veldig vanskelig, sier Røeggen.

– Tror du dere blir gasellebedrift neste år?
– Det kan bli hardt, men vi får satse på det. Per dags dato så går det like godt, sier markedssjefen.