Hopp til innhold

Her ringer Annan til Aarøy

Rosenborgspiller Anthony Annan ringte i formiddag til Tor Hogne Aarøy. I går kalte Aarøy Annan for "jævla afrikaner", mens Annan skal ha bitt Aarøy i brystet to eller tre ganger.

Video Årøy

Ti minutter før slutt ble det ekstra hett på Color Line stadion. Hverken dommer eller kamera klarte å fange opp den kontroversielle situasjonen.

Les også: Ampert etter AaFK-RBK

Etter kampen fordømte både Aafk-trener Kjetil Rekdal og Tor Hogne Aarøy oppførselen til Annan. Ghaneseren på sin side beskyldt Aarøy for mraistiske tilrop.

I dag var det tid for ettertanke - for begge to.

Annan ringte Aarøy

Tor Hogne Aarøy var i formiddag full gang med å forklare gårsdagens afrikanerutspill for pressen, da han fikk en uventet telefon.

I andre enden, Aarøy-biteren Anthony Annan.

-Vi snakket om det som skjedde. Jeg vil ikke gå i detalj om hva som ble sagt. Men vi er enige om å legge denne saken bak oss, sa Tor Hogne Aarøy etter samtalen.

Det bekrefter Anthony Annan, men han benekter bitingen han har blitt anklaget for. Se video:

Video Annan og Aarøy forsonet

Annan og Aarøy forsonet:

Les også: Aarøy og Annan skværet opp

Men Tor-Hogne Aarøy legger ikke sjul på at han var overrasket over oppførselen til Annan. Før telefonsamtalen fra Annan forklarte Aarøy at ghaneseren bet han i brystet og handa.

- I sinne og frustrasjon over dette kalte jeg han en idiot og jævla afrikaner.

Aarøy sier at bemerkningen på ingen måte var ment å være rasistisk, og beklager dersom Annan oppfattet det slik.

Les også:

Ikke rasisme

Aafk-trener Kjetil Rekdal er soleklar på at Aarøy uttalelser ikke er rasistiske.

- Jeg har selv spilt og trent med mange mørkhuda spillere, og vet at de er raske med å bruke ordet rasisme til å forsvare seg med dersom de er truet eller har gjort noe dumt selv. Dette kan sammenlignes med å si jævla sunnmøring og jævla trønder, og har ingenting med rasisme å gjøre, sier Rekdal.

Han gir sin fulle støtte til Tor Hogne Aarøy.

-Jeg kjenner Tor Hogne Aarøy så godt at jeg skjønner han blir forbanna når han bli bitt flere ganger. Det han sa var ikke rasistisk, sier Aafk-treneren.

-Oppførselen til Annan sjokkerte mange av mine spillere, og vi ble veldig, veldig overrasket over det han gjorde, sier Rekdal.

Video Rekdal kommenterer Annan mot Aarøy

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL