Hopp til innhold

Vraket skoledør med gressklipper - dømt for fyllekjøring

Mannen klipte flere plener og det var da gressklipperen gikk amok mot ei skoledør. Nå må han punge ut 50 000 kroner og er dømt for fyllekjøring.

For rundt akkurat ett år siden tok mannen i 40-årene fra Ørsta flere turer med gressklipperen. Etter å ha klipt sin egen plen bar det avgårde til moren. Deretter putret han seg en runde, og kjørte da forbi skolen, og så at skolens gress trengte en stuss.

Kjørte på skoledør

Da dukket en ansatt på skolen opp og sa at det ikke var noe behov for klipping. Mannen fortalte så i søre Sunnmøre tingrett at det var et problem med kilerema som førte til at gressklipperen gjorde et hogg slik at glassene på ei dobbeltdør på skolen ble knust.

Mannen drakk alkohol da han kom hjem, og litt over tre timer senere kom politiet på døra. Fem timer etter gressklipper-hendelsen ble det tatt blodprøve av han, som viste at han hadde 2,3 i promille.

Drakk alkohol

I vegtrafikkloven står det at man ikke skal drikke alkohol seks timer etter at man har kjørt dersom man forstår at det kan bli politietterforskning på grunn av kjøringen.

Retten mener mannen burde forstått at det kunne bli en politisak siden glassdøra ble knust.

I dommen står det at å nyte alkohol straffes på omtrent samme nivå som promillekjøring.

Fikk bot på 50 000 kr

At mannen hadde så høy promille skulle egentlig ført til ubetinget fengsel, men han blir dømt til betinget fengsel på 21 dager. Dette på grunn av at en gressklipper med maksimumfart på 7 km/t ikke kan skade så mye som en personbil.

Mannen mister også lappen i elleve måneder og må betale ei bot på 50 000 kroner.