Hopp til innhold

Dømt for barnemishandling

En 40-åring er dømt for å ha mishandlet en nå 14 år gammel sønn over flere år. Blant annet slo han sønnen i ansiktet til han blødde, og presset hodet hans ned i do.

Norges lover
Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

Mishandlingen har foregått fra 2003 til i fjor, i en kommune på Sunnmøre.
Retten skriver i dommen at mishandlingen er grov og har foregått over flere år.

Straffet godteri-kjøp

Den første voldshandlingen fant sted i 2003, under en biltur der 40-åringen var sjåfør. Gutten var da 6 eller 7 år gammel, og hadde fått penger av sin mor.
Han hadde brukt alle pengene på godteri, i strid med hva han hadde fått beskjed om. Han tok derfor posen med godteri fra sønnen, og kastet den fra seg, i bilen. Han slo fornærmede med knyttet hånd i kjeven og nesen slik at han begynte å blø.

Presset hodet i do

En annen episode fant sted i 2007 eller 2008, etter at faren fikk vite at sønnen hadde slått en medelev på skolen. Som følge av dette ble tiltalte sint. Hjemme i boligen tok faren tak i sønnen, og kastet han på gulvet. Han slepte så sønnen inn på toalettet, tok tak i hodet hans, og dyttet hodet ned i toalettskålen.
Guttens hode ble raskt dratt opp igjen, men faren fortsatte mishandlingen med å slå gutten slik at han blødde fra nesen.

Slått på fjelltur

Under en fjelltur i februar i fjor slo 40-åringen sønnen i hodet og ansiktet minst tre ganger. Også denne gang blødde gutten neseblod som følge av farens voldsanvendelse. I tillegg bet faren sønnen i nesen.

Tiltalt for barnemishandling

Truet med jernstang

I februar i fjor truet faren sønnen med at han ville slå han i hodet med en jernstang. Årsaken er at skolen hadde sendt meldinger om adferdsforstyrrelser.
Sønnen tok farens trussel på alvor.

- Jeg er skyldig

Hovedforhandling ble holdt i Ålesund tinghus den 16. juni i år. 40-åringen erkjente seg skyldig etter tiltalen. Straffen er fengsel i 10 måneder, fem måneder er betinget med en prøvetid på to år.
Han må også betale 150 000 kroner i oppresningserstatning til sønnen.