Hopp til innhold

Vil ut av politikken

Butikksjef ved Rema 1000 i Stranda, Kristian Overå, var toppkandidaten til Høyre foran kommunevalget, men nå har han søkt om fritak fra politiske verv. Han mener opposisjonen oppfordrer til boikott av butikken hans.

Kristian Overå

BOIKOTT: Butikksjef ved Rema 1000 i Stranda, og tidligere toppkandidat til Høyre foran kommunevalget, Kristian Overå vil ut av politikken. Årsaken er at han mener FrP oppfordrer til boikott av butikken hans.

Foto: Arild Pettersen / NRK

Butikksjefen ved Rema 1000 var Høyre sin ordførerkandidat foran valget, men nå er han redd for at butikken skal miste kunder, fordi han er politisk engasjert.

Boikott

Kristian Overå har derfor søkt om fritak fra politiske verv i Stranda kommune. Han mener at opposisjonen oppfordrer til boikott av butikken hans.

– Problemet er at jeg får signaler om en gruppering som ikke greier å skille mellom politikk og person. Derfor ser jeg ingen grunn til å fortsette i politikken, forteller Kristian Overå.

– Er det snakk om trusler her?

– Nei, det er ikke snakk om trusler, men signaler som gjør at folk ikke klarer å skille person og sak, sier Overå.

Video VIL UT AV POLITIKKEN

Mister kunder

Det valgtekniske samarbeidet i Stranda inkluderer alle partiene, med unntak av Fremskrittspartiet.

Men Frank Sve, som er avtroppende ordfører fra FrP vil ikke ha skylda for at butikken mister kunder.

Frank Sve

INGEN BOIKOTT: Avtroppende ordfører fra FrP, Frank Sve sier det ikke er noen boikott fra partiet.

Foto: Arild Pettersen / NRK

– Jeg syntes det er en tåpelig påstand å legge skylden på FrP. Det har vært slik i hele valgkampen at jeg skal tas. Jeg har vært uthengt i hele Norge, og når noen mister kunder så skal liksom jeg ha skylda for det også. Det blir rett og slett tåpelig, sier Sve.

– Du har ikke antydet noen boikott av Rema 1000 eller andre butikker i Stranda?

– Det er definitivt ikke noe boikott fra partiet mot hverken Rema 1000 eller andre butikker. Men det er sånn at alle som driver næringsvirksomhet må ta ansvar for måten de driver. At man mister kunder må man faktisk takle selv, sier Sve.