Hopp til innhold

– Ålesundere ikke arrogante likevel

Landslagsspiller John Arne Riise sier kommentaren om arrogante ålesundere kun var rettet mot "personer oppover i systemet".

John Arne Riise

John Arne Riise mente ikke å skjære alle over en kam med Twitter-utspillet om arrogante ålesundere.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg har aldri hatt noe imot Ålesund-folk. Om noen tok seg nær av det jeg skrev, så beklager jeg. Det var mer rettet mot enkelte personer oppover i systemet. De folka vet hvem jeg mener, sier Riise.

Fredag ble John Arne Riise ubestridt i landslagssammenheng, da han slo Torbjørn Svendsen sin rekord på 104 kamper. Det skjedde dagen etter at Riise la ut denne meldingen på mikrobloggtjenesten Twitter:

«Kanskje Ålesund setter pris på noen neste gang en spiller setter rekorder #arrogantefolk».

Lørdag avdramatiserer altså Hessa-gutten utspillet sitt, og sier han ikke mente å skjære alle over en kam.

"Fotballspilleren"

Fredag tvitret også Riise om døpingen av statuen som står utenfor Color Line Stadion, og inkluderer den tidligere ålesundtreneren Ivar Morten Normark der han kaller ham "stakkars mann".

Da Color Line Stadion ble ferdigstilt i 2005 ble det nemlig reist en statue ved fasaden, men kunstverket fikk navnet "Fotballspilleren" tross slående likhet med Ålesunds største proffspiller gjennom tidene.

Normark uttalte den gang at han var negativ til forslaget om å hylle enkeltspillere, noe som bidro til å hindre at Riise fikk navneplaketten sin på statuen.

Avslører

Til Sunnmørsposten sier den ferske rekordholderen at han egentlig burde holdt munn om statuen, men avslører at siden han nå har tatt rekorden på 105 kamper, kan folket få vite sannheten.

– Jeg vet hva som ble sagt om statuen siden jeg hadde personlig kontakt med han som både finansierte og bygde den, sier han.