Hopp til innhold

Frykter for fremtiden til Molde sykehus

De ansatte ved sykehuset i Molde frykter at både arbeidsplasser og miljø skal forsvinne.

Frykter for molde sykehus

Assistentlege Steinar Guvåg i samtale med hovedtillitsvalgt, Knut Ivar Egset i Fagforbundet (t.h.)

13. desember skal Helse Møre og Romsdal legge fram en plan for helseforetaket, der en skal vedta én av syv ulike modeller som vil avgjøre fremtidens sykehusstruktur i fylket.

Et av alternativene er å fjerne sykehusene i Molde og Kristiansund, og deretter bygge nytt på Nordmøre – midt mellom de to byene. Møre og Romsdal Arbeiderparti gikk nettopp ut og støttet dette forslaget.

Nå frykter de ansatte ved Molde sykehus for fremtiden.

Usikre utsikter

Steinar Guvåg

Assistentlege Steinar Guvåg.

– Jeg er født og oppvokst 100 meter herfra, og kunne godt tenkt meg tilbake til Molde en dag, men jeg er nødt til å vite at sykehuset består og at funksjonsfordelingen er slik den er i dag, sier assistentlege Steinar Guvåg.

29-åringen har nettopp vendt tilbake til Molde etter endt legeutdanning, men nå spørs det om han får lov til å bli der særlig lenge.

– Blir veldig spennende

Hovedtillitsvalgt Knut Ivar Egset i Fagforbundet ved Molde sykehus representerer 5000 ansatte i styret i Helse Møre og Romsdal. Han mener det er dramatiske omstillinger på gang som kan gå ut over fagmiljø og enkeltpersoner.

– Det er veldig spesielt. Mange ansatte vil bli berørt, og noen vil bli skuffet, mens andre vil bli glade. Vi er inne i noen veldig spennende måneder i Nordmøre og Romsdal sin historie, sier hovedtillitsvalgt Knut Ivar Egset fra Fagforbundet ved sykehuset i Molde.

Fortsetter som før

Enn så lenge jobber folk for fullt, men 13. desember er en dato som nærmer seg med stormskritt.

– Går dette utover arbeidsmoralen til de ansatte?

– Nei, det tror jeg ikke. De som jobber i Molde og i Kristiansund er profesjonelle og dyktige folk som alltid setter pasienten først.

– Men det kan vel være lett å få noen negative tanker når en står oppi en slik prosess?

Knut Ivar Egset

Hovedtillitsvalgt Knut Ivar Egset i Fagforbundet.

– Dette spørsmålet har hengt over oss siden 2005, og det er klart at man må få et vedtak som får slutt på alle diskusjonene. Vi får håpe at vedtaket blir til det beste for både pasienter og personell i Nordmøre og Romsdal, sier Egset.

Rekruttering

Enn så lenge må nok assistentlege Guvåg og kollegaene hans vente i spenning på dommen.

– Molde sykehus er jo kjent for godt miljø og gode arbeidsforhold, men for videre rekruttering tror jeg det er viktig at man får en avklaring på hva som skjer i fremtiden, sier han.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL