Hopp til innhold

Legekontor åpnet ikke posten på to måneder

Mens Halsa legekontor i Meløy holdt stengt på grunn av sykdom ble ingen brev fra pasientene åpnet. – Dette skal ikke skje.

Svikt i rutinene hos Halsa legekontor

Vikarene hadde ikke fått beskjed om at de måtte åpne posten. Dermed ble den liggende uåpnet i to måneder.

Foto: Meløy kommune

Halsa legekontor måtte holde stengt fra 7. november i fjor til 10. januar i år, på grunn av sykdom. Dermed ble brev som kom til legekontoret i disse to månedene, ikke åpnet, skriver Avisa Nordland.

Det var en helsesekretær som etter to måneder fant postboksen stappfull av uåpnet post. Blant annet post fra pasienter.

Og dermed ble det sendt ut en bekymringsmelding.

– Skal ikke skje

Veronica Andreassen er helseleder i Meløy kommune, og innrømmer at det har vært en svikt i deres rutiner.

Enhetsleder Veronica Andreassen

Enhetsleder Veronica Andreassen.

Foto: Meløy kommune

– Dette skal ikke skje, og nå skjerper vi inn alle rutiner for å unngå at det samme skjer i en eventuell lignende situasjon, sier Andreassen til NRK.no.

– Vikarene hadde ikke fått beskjed

Hun forklarer at Engavågen legekontor var blitt pålagt å ivareta Halsa legekontors post, men legene der er stort sett vikarer og hadde ikke fått beskjed om dette.

Andreassen understreker at 90 prosent av posten som legekontoret fikk i perioden det var stengt var elektronisk, og denne posten ble ivaretatt av Engavågen legekontor.

– Derfor at har ingen pasienter lidd som følge av svikten og svar på prøver og lignende sendes alltid som kopi elektronisk, forteller hun.

Skal følge opp saken

Meløy eldreråd er uansett ikke spesielt imponert.

– Dette er meget alvorlig. Vi forutsetter at Meløy kommune sørger for ei fungerende reserveløsning i perioder når et legekontor står ubetjent, sier eldrerådsleder Halvor Slettan til Avisa Nordland.

– Jeg håper inderlig at ingen er blitt skadelidende. Dette skulle ikke skjedd. Denne saken vil vi helt klart komme til å følge opp, fortsetter han.