Hopp til innhold

Helgelending står bak Bergers MGP-låt

I kveld fremfører Margaret Berger låta «I Feed You My Love» i den norske Melodi Grand Prix-finalen, og en av låtskriverne er Robin Lynch fra Sandnessjøen.

Klare for MGP-finale

Robin Lynch og Margaret Berger er spente foran kveldens MGP-finale.

Foto: Privat

Låten Margaret Berger fremfører i kveldens MGP-finale i Oslo Spektrum er skrevet av den svenske artisten og låtskriveren Karin Park, og produsert av norske Robin Lynch og Niklas Olovson fra Sverige.

Lynch er opprinnelig fra Sandnessjøen, men de siste 20 årene har han bodd i Gøteborg i Sverige. Der driver han selskapet MachoPsycho sammen med Olovson, og har internasjonale artister som Pink, Justin Timberlake og Backstreet Boys på kundelisten.

Blant annet var de med å skrive og produsere låta «Stupid Girls» for Pink, som Lynch selv trekker frem som en av deres største suksesser.

– To nerder i et studio

Han karakteriserer seg selv og kollega Olovson som to nerder som sitter i studio og lager musikk, og får store artister på besøk innimellom.

– Vi har levd av dette i åtte år nå, så det er jo penger å tjene med en stor internasjonal hit. Men vi lever en helt vanlig livsstil, og kjører ikke Ferrari akkurat, sier Lynch.

Egen heiagjeng

I kveld er det Margaret Berger og Melodi Grand Prix som gjelder, og Lynch skal sammen med de andre låtskriverne være til stede i Oslo Spektrum.

– Vi håper selvfølgelig at vi vinner, og er veldig spente på hvordan det går, sier Lynch til NRK.no.

(saken fortsetter under bildet)

Låtskrivere i MGP

Robin Lynch, Karin Park og Niklas Olovson skal heie på Margaret Berger når hun fremfører deres låt «I Feed You My Love».

Foto: Privat
Margaret Berger

Margaret Berger på scenen under delfinalen i Florø.

Foto: Truls Kleiven


– Hva skal du gjøre under finalen i kveld?

– Min oppgave er å være i heiagjengen, og å være skikkelig nervøs, ler Lynch på telefon fra Oslo.

For anledningen har moren og søsteren hans fra Sandnessjøen, samt familien fra Sverige tatt turen til Oslo for å heie sammen med han.

– Hard konkurranse

Hvis de vinner i kveld tror Lynch at låta vil ha en god sjanse i den internasjonale finalen i Malmø 18. mai i år.

– Jeg tror Europa er klar for denne typen musikk, og Margaret Berger er en fantastisk artist som vi gjerne viser frem for resten av verden også, sier Lynch.

Selv liker han låten «I Love You Te Quiero» fra brødrene i Sirkus Eliassen godt, men sier det er umulig å si hvem som stikker av med seieren i kveld.

– Og hvordan blir feire hvis det blir seier?

– Det er litt vanskelig å forestille seg nå, men det blir helt klart feiring og fest i så fall.

Sirkus Eliassen

Bodø-brødrene Magnus og Erik Eliassen kjemper også om seieren i Oslo Spektrum i kveld.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK