Hopp til innhold

Polititjenestemann sparket og slo antatt gjerningsmann

En polititjenestemann skal ha sparket og slått personen som i natt ble pågrepet etter en overfallsvoldtekt i Bodø sentrum.

Heidi Kløkstad

Jourhavende jurist i Salten politidistrikt, Heidi Kløkstad, bekrefter at saken er oversendt spesialenheten for politisaker.

Foto: Ola Helness / NRK

Personen som natt til søndag ble pågrepet i forbindelse med en overfallsvoldtekt i Bodø, skal ha blitt tildelt slag og spark under pågripelsen.

Hendelsen ble filmet av en privatperson som var like ved da pågripelsen fant sted. Denne personen skal så ha sendt videoen til VG.

Skal vurderes av spesialenheten

Jourhavende jurist i Salten politidistrikt, Heidi Kløkstad politimester Geir Ove Heir har sett videoen, og besluttet å sende saken til Spesialenheten for politisaker.

– Politimesteren har sett videoen, og har besluttet å videresende den til spesialenheten, slik at de kan vurdere om det har skjedd noe kritikkverdig. Det blir feil at vi i Salten politidistrikt selv skal gjøre den vurderingen.

Geir Ove Heir sier til VG at han ikke ønsker å kommentere saken.

Mistenkt for overfallsvoldtekt

Politiet fikk melding om overfallsvoldtekten av kvinnen i 20-årene i Bodø sentrum like før klokka fem natt til søndag.

En av tjenestemennene som kom raskt til stedet, hadde en politihund, som fulgte spor. Elleve minutter etter at meldingen kom inn, ble en mann pågrepet noen kvartaler unna.

– Gjerningsmannen gikk til angrep mot hunden og tjenestemannen, noe som gjorde pågripelsen krevende, sier Kløkstad.

Personen som filmet hendelsen, var en tilfeldig forbipasserende som hadde vært ute på byen, skriver VG. I den sju minutter lange videoen kan det se ut som hundeføreren fjernet hunden, mens en annen politimann ble alene med den mistenkte. Det var denne politimannen som skal ha slått og sparket, skriver avisen.

Etter basketaket ble mannen liggende med en politimann oppå seg til politibilen ankom.

– Situasjonen roet seg jo fort, men akkurat da det skjedde, så skjedde det mye på en gang. Du får jo et inntrykk av at det var kaotisk, og det forsterkes når du ser sparkene og slagene, og hører fyren rope, sier mannen som filmet.

Slag og spark

Politiførstebetjent Ove André Hansen i Salten politidistrikt bekrefter søndag kveld til NRK.no at det eksisterer en video av pågripelsen.

Han bekrefter også at polititjenestemannen skal ha sparket og slått den mistenkte.

– Det som kommer fram er at det er servert både slag og spark fra en polititjenestemann. Det er det jeg kan uttale meg om.

Er dette en alvorlig sak?

– Jeg tar ikke stilling til om det er alvorlig eller ikke. Det er opp til spesialenheten for politisaker å bedømme det videre.